Teoria conspiratiei: Atentatele din Norvegia, un fals al serviciilor secrete?

Marti, 26 Iulie 2011, ora 23:53
5139 citiri
Teoria conspiratiei: Atentatele din Norvegia, un fals al serviciilor secrete?
Foto: Arhiva

Tot mai multe mistere inconjoara atentatele din Norvegia. Cu doua zile inainte de masacru, prim-ministrul tarii apela la Vladimir Putin pentru ca acesta sa opreasca ceea ce avea sa se intample. Informatiile au fost lansate de serviciul federal de securitate din Rusia.

Jens Stoltenberg l-ar fi sunat de urgenta pe Vladimir Putin, pentru a-l implora sa opreasca evenimentele care aveau sa duca la moartea a zeci de civili nevinovati, informeaza EU Times.

Premierul norvegian ar fi citit un raport strict secret al serviciului securitate al tarii sale, care mentiona existenta unui complot impotriva tarii. In raport erau detaliate si informatii referitoare la un atac cibernetic care i-a vizat pe liderii militari ai Norvegiei.

S-a actionat dupa un model

Acest raport arata ca ei au fost implicati intr-o conspiratie cu serviciul de securitate britanic MI5 si CIA-ul american. Complotul presupunea un atac in doua etape asupra Norvegiei. Se lua drept model atacul unui fundamentalist crestin de dreapta din SUA, care a ucis 168 de oameni pe data de 19 aprilie 1995, in Oklahoma. El a folosit atunci o bomba cu fertilizant.

De asemenea, atacul armat al unui australian, petrecut la 28 aprilie 1996, seamana destul de mult cu cel de acum. Atunci, un singur om a ucis 35 de oameni cu o arma. In 1962, chiar guvernul SUA a pus la cale acte de terorism pe teritoriul lor. Operatiunea, in care era implicata si CIA, s-a numit Northwoods si a fost pregatita de experti militari. Scopul era, ca si acum, de a influenta opinia publica intr-o anumita directie.

Prea multe necunoscute

Cazul de acum seamana cu cel american si cu cel australian. Ramane un mister cum a putut fi lasata o masina cu o cantitate mare de fertilizant cu potential exploziv chiar in centrul orasului Oslo. In plus, zona este in apropierea guvernului norvegian, iar masurile de securitate ar fi trebuit sa fie mai aspre decat in restul orasului.

Politia a sosit cu intarziere la locul masacrului de pe insula. Desi martorii au declarat ca au existat mai multi oameni care au fost implicati in atac, a fost identificat un singur suspect, in persoana lui Breivik.

Dupa atacuri, Internetul s-a umplut, brusc, de informatii bizare referitoare la acest "fundamentalist crestin". Ele au scopul de a-l incrimina si de a concentra toata vina asupra unui singur om.

Presupusul jurnal-manifest al atentatorului ("2083: O declaratie europeana de independenta") are nu mai putin de 1.500 de pagini. Specialistii afirma ca si profilul de Facebook al lui Breivik este un fals.

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
#atentate norvegia breivik, #conspiratie fsb cia mi5 , #atentat Norvegia