Atentat terorist la Paris: Premierul anunta "mai multe retineri"

Autor: Ana Ilie
Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 09:36
2919 citiri
Atentat terorist la Paris: Premierul anunta "mai multe retineri"
Foto: TF1

Premierul francez Manuel Valls a anuntat, joi dimineata, in cursul unui interviu televizat la un canal francez, ca au fost facute mai multe retineri in legatura cu atacul terorist de miercuri de la redactia revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si mai multi raniti.

Fortele de ordine au facut mai multe "audieri, retineri" in cursul noptii, a anuntat Valls, potrivit Le Monde.

Atentat terorist la Paris Cei trei atentatori au fost incercuiti

"Oamenii sunt cautati, sunt mai multe audieri, sunt mai multe retineri. Vad ca sunt multe informatii pe Internet, nu trebuie ca asta sa deranjeze munca anchetatorilor. Politia si justitia trebuie sa efectueze aceasta ancheta cat mai rapid posibil", a spus Valls.

Presa franceza a scris ca ar fi vorba despre sapte suspecti retinuti.

"In acest moment trebuie sa lasam politia sa isi faca treaba. Prioritatea este sa urmarim, sa prindem teroristii care au comis acest atentat abominabil", a spus Valls, confirmand ca printre cei retinuti nu se afla si cei doi suspecti, fratii Said si Cherif Kouachi. Cei doi erau "cunoscuti politiei si urmariti".

Cea mai importanta preocupare a autoritatilor, afirma Manuel Valls, este prevenirea unui nou atentat. "Sa punem problema unei recidive este normal, este preocuparea noastra, din acest motiv sunt mobilizati mii de politisti si Parchetul a decis publicarea numelor si fotografiilor indivizilor", a declarat acesta.

Atentat terorist la Paris - LIVE

In opinia sa, "ieri s-a incercat asasinarea spiritului Frantei: libertatea, insolenta, toleranta. Inima Frantei este mare, am vazut un raspuns extraordinar. Trebuie sa ne gandim la victime azi, este zi de doliu national".

Valls a mai anuntat ca presedintele Francois Hollande se va intalni joi cu fostul presedinte Nicolas Sarkozy, apoi vineri cu sefii partidelor franceze, intr-un efort de mobilizare nationala. "Presedintele a dorit sa se intalneasca cu fostii presedinti ai republicii, presedintii parlamentului si va primi lideri partidelor politice ale tarii. Este ocazia sa consideram ca fiecare trebuie sa aiba acest obiectiv: unitatea nationala", a spus premierul.

Centrul Parisului a fost zguduit, miercuri inainte de pranz, de un atac armat soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de doua persoane mascate si inarmate, care au anuntat ca il "razbuna pe profetul" Mohammed.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Manuel Valls retineri atac Charlie, #retineri suspecti atac Charlie Hebdo, #atac Charlie Hebdo , #atentat Paris