Atentat terorist la Paris Operatiuni in forta, teroristii au fost ucisi! (Video) - Update

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 18:16
12024 citiri
Atentat terorist la Paris Operatiuni in forta, teroristii au fost ucisi! (Video) - Update
Foto: Sky News

Cei trei atacatori care au terorizat Parisul timp de trei zile au fost ucisi, vineri, la mai bine de 54 de ore de la atacul asupra redactiei revistei Charlie Hebdo.

Fortele de ordine au luat cu asalt tipografia in care se aflau Said si Cherif Kouachi, care au ucis 12 persoane in atacul terorist de miercuri, din Paris.

Potrivit presei franceze, au avut loc schimburi de focuri si explozii, in urma carora cei doi au fost ucisi, iar un elicopter a aterizat pe acoperisul tipografiei. Fortele de ordine au reusit sa elibereze ostaticul.

BBC relateaza ca politia a luat cu asalt tipografia unde cei doi suspecti au tinut ostatica o persoana, in nordul Parisului.

Locul in care s-au baricadat cei doi teroristi se afla in Dammartin-en-Goele.

Potrivit oficialilor francezi, citati de France 24, cei doi frati ar fi iesit din cladire tragand focuri de arma in directia trupelor speciale de interventie, ei fiind ucisi in acest schimb de focuri.

Teroare in Franta - Live

In plus, un barbat inarmat a luat ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului, iar explozii si focuri de arma au fost auzite si acolo, in Porte de Vincennes. Aici se pare ca ostaticii ar fi reusit sa fuga, in timp ce atacatorul a fost de asemenea ucis.

Update: Presa franceza relateaza ca ostaticul de la tipografia din Dammartin-en-Goele a fost eliberat si este teafar, insa informatiile referitoare la ostatici din Vincennes sunt deocamdata neclare. Surse media spun ca 10 persoane au fost eliberate, in conditiile in care se stia ca doar cinci persoane ar fi tinute sechestrate. Alti jurnalisti scriu pe retelele de socializare ca exista si ostatici morti, iar mai multi politisti ar fi fost raniti. Reuters relateaza ca patru ostatici au fost ucisi.

Said si Cherif Kouachi au fost ucisi la mai bine de doua zile de la masacrul de la redactia publicatiei Charlie Hebdo din Paris, in care au ucis 12 persoane.

De asemenea, vineri au fost luati ostatici mai multi oameni, in doua atacuri - la tipografia din nordul Parisului, de catre cei doi atentatori de miercuri, precum si la un magazin evreiesc din estul capitalei franceze, de catre un prieten al lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#explozii tipografie Kouachi, #focuri arma tipografie Kouachi, #ostatici eliberati Franta, #atacatori Franta ucisi, #atentatori Paris ucisi, #atentat terorist Paris , #atentat Paris