Atentat terorist la Paris: Comitet special la MAI

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 16:38
1713 citiri
Atentat terorist la Paris: Comitet special la MAI
Foto: The Telegraph

O sedinta a comitetului pentru situatii de urgenta are loc, vineri dimineata, de la ora 9:00, la sediul Ministerului de Interne, in contextul atacurilor teroriste care au avut loc la Paris.

La intalnire vor participa toti responsabilii cu siguranta nationala. De asemenea, se va analiza si legea "Big Brother", potrivit Realitatea Tv.

Intr-un comunicat remis ulterior Ziare.com, se arata ca ministrul de Interne Gabriel Oprea a convocat o sedinta comuna a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Astfel pe langa prezentarea situatiei de securitate la nivelul Uniunii Europene si in zonele de interes strategic ale Romaniei, in cadrul sedintei se va discuta si despre proiectul de lege privind retinerea si prelucrarea datelor cu caracter personal.

Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixa si mobila si de Internet sa retina, timp de sase luni, anumite date ale abonatilor, care sa fie trimise, la cerere, autoritatilor din domeniul sigurantei nationale pentru actiunile de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor grave.

Atentat la Paris: Reuniune de urgenta la Bucuresti pentru analizarea legii "Big Brother"

Anul trecut, Curtea Constitutionala a decis ca aceasta lege este neconstitutionala.

La randul sau, procurorul general Tiberiu Nitu a declarat, joi, ca sunt "imperios necesare legi eficiente", care sa permita prevenirea actelor de terorism, dand exemplu in acest sens legile privind cartelele preplatite si retentia datelor.

Atentat la Paris Ce spune procurorul general despre o noua lege Big Brother in Romania

Capitala Frantei a fost zguduita de atentatul terorist soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul de miercuri a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de persoane care au anuntat ca il "razbuna pe profet".

Un al treilea suspect, despre care se spune ca ar fi un om al strazii care a condus masina teroristilor, Hamyd Mourad, s-a predat, insa ulterior a fost scos de sub urmarire penala.

Atentat terorist la Paris - Live

De asemenea, mai multe incidente de securitate au avut loc in cursul diminetii, la Paris si in apropierea unor moschei, iar o politista a fost ucisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comitet situatii speciale MAI, #comitet urgenta MAI, #MAI sedinta urgenta atetat terorist , #atentat Paris