Atentate la Paris: Salah Abdeslam a trecut prin Italia - Reuters

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 21:59
4985 citiri
Atentate la Paris: Salah Abdeslam a trecut prin Italia - Reuters
Foto: Hepta.ro

Salah Abdeslam, cea mai cautata persoana dupa atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti, a trecut prin Italia in luna august cu un insotitor, dar prezenta sa nu a fost semnalata intrucat nu era cautat la acel moment, a declarat luni o sursa.

Intr-un caz separat, procurorii din Bari au deschis o investigatie asupra unor persoane suspectate ca ar fi militanti islamisti si care au trecut prin acest port de cinci ori in perioada februarie-august in drum spre Grecia, a mentionat o alta sursa citata de Reuters.

Pe urmele lui Salah Abdeslam, cel mai cautat terorist din Europa. Surse - Material explozibil descoperit la Paris

Aceasta investigatie pare sa nu aiba nicio legatura cu atacurile de la Paris, a spus sursa citata din cadrul investigatiei. Procurorii au suspiciunii ca militantii, folosind documente false, calatoresc prin Italia in drum spre Siria.

Cazul arata dificultatile adunarii de informatii in cele 28 de state membre ale UE, in contextul in care fortele de securitate din fiecare tara lucreaza independent si au prioritati diferite.

Abdeslam este cetatean belgian si putea sa calatoreasca liber in tarile din zona Schengen, in care nu exista controale la frontiera. De la atacuri, unele tari au impus controale temporare si au existat apeluri de a se renunta la sistemul fara frontiere.

Salah Abdeslam, al carui frate Ibrahim s-a aruncat in aer in timpul atacurilor de Paris, a reusit sa fuga dupa atentate si face obiectul unei cautari masive.

El s-a imbarcat pe un feribot la Bari la 1 august, impreuna cu un alt barbat, spre localitatea Petras, din Grecia. Abdeslam s-a intors de la Patras la Bari cu feribotul la 5 august.

Intr-un interviu acordat unui site italian luni, ministrul de interne Angelino Alfano a confirmat ca Abdeslam a trecut prin Italia.

'Ideea este ca erau cetateni cu pasapoarte europene si nu erau cautati de politie', a spus Alfano.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#suspect Franta calatorie Italia, #terorism Franta deplasare Italia , #atentat Paris