Atentate la Paris: Unul dintre teroristi era proprietarul unui "coffee shop" la Bruxelles

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 06:54
9251 citiri
Atentate la Paris: Unul dintre teroristi era proprietarul unui "coffee shop" la Bruxelles
Foto: Twitter/Vince66240

Un bar din Molenbeek care, potrivit mass-media belgiene, apartine francezului Brahim Abdeslam, unul dintre teroristii kamikaze care s-a aruncat in aer vineri seara la Paris, era un "punct de consum de stupefiante", potrivit deciziei de inchidere afisate pe usa.

Citeste cele mai noi informatii despre atentatele teroriste de la Paris

In cursul unui control efectuat la 14 august la barul "Les Beguines", care conform cotidianului L'Echo a fost declarat la 10 martie 2013 de Brahim Abdeslam, politia a constat un "miros puternic de stupefiante", se arata in decizia politiei, scrie AFP.

Atentate teroriste la Paris: Cine sunt atacatorii care au comis macelul

"Unitatea comerciala este utilizata pentru consumul de substante halucinogene interzise", precizeaza documentul semnat la 2 noiembrie de primarul din Molenbeek, Francois Schepmans.

Atentate teroriste la Paris: Cine e teroristul care a orchestrat valul de atacuri sangeroase

"Creierul" atentatelor din Paris are un CV incredibil: Ce alte atacuri ar mai fi pus la cale

Politia a mai constatat prezenta a "numeroase scrumiere, dintre care unele contineau joint-uri partial consumate" si ca "mai multi clienti erau in posesie de droguri", potrivit aceleiasi surse.

In urma acestui raport, autoritatile locale au ordonat la 2 noiembrie "inchiderea pentru public a localului", pentru o "durata de cinci luni cu incepere de la 5 noiembrie 2015 pana la 4 aprilie 2016".

Brahim Abdeslam, 31 de ani, s-a aruncat in aer, singur, in fata unui bar, vineri seara intr-un cartier din estul Parisului, ranind grav o persoana.

Atentate teroriste la Paris Mama unui jihadist: S-a aruncat in aer pentru ca era stresat!

El inchiriase o masina tip Seat neagra, inmatriculata in Belgia, si gasita la Montreuil, in apropiere de Paris, la o zi dupa atacuri. La bord erau trei pusti kalasnikov, 11 incarcatoare goale si cinci pline.

Brahim Abdeslam face parte dintr-o familie aflata in vizorul anchetatorilor: unul dintre fratii sai, Mohamed Abdeslam, plasat o vreme in arest in Belgia, a fost eliberat luni fara a fi inculpat.

Un alt frate, Salah Abdeslam, este de negasit. Autoritatile de la Burxelles au emis un mandat international de arestare pe numele lui. O vasta operatiune desfasurata de politie luni la Molenbeek pentru a-l prinde nu a dat rezultate, potrivit procuraturii de la Bruxelles.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#atentate teroriste Paris, #teroristi Paris, #Kamikaze atentat Paris , #atentat Paris