Atentate teroriste la Paris: Cine sunt victimele masacrului

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 14:39
3123 citiri
Atentate teroriste la Paris: Cine sunt victimele masacrului
Foto: Twitter/Jerome Pasanau

In atentatele teroriste de vineri seara din Paris au murit pana acum 129 de oameni, iar in weekend au inceput sa apara primele informatii despre cine erau acestia.

Duminica, premierul francez Manuel Valls a anuntat ca 103 victime ale carnagiului din Paris au fost identificate pana in momentul respectiv, adaugand ca urmeaza ca pana luni sa se stabileasca si identitatea celorlalti morti, arata BBC.

Printre cei ucisi se numara cel putin 23 de straini, potrivit AFP. In timp ce informatiile despre victime continua sa apara, oamenii isi cauta rudele sau prietenii disparuti pe Twitter, folosind hashtag-urile #rechercheParis si #rechercheBataclan, alaturi de numele si fotografiile celor dragi.

Atentate teroriste la Paris: Cele mai noi evolutii - LIVE

Fireste, cele mai multe dintre victime sunt cetateni francezi, iar pe retelele sociale circula liste cu numele acestora intocmite de presa locala.

Djamila Houd, in varsta de 41 de ani, originara din orasul Dreux, la vest de Paris - "Toate mamele din familiile de aici impartasesc durerea mamei lui Djamila", a scris o publicatie locala in limba franceza.

Thomas Ayad, de 34 de ani, din orasul Amiens - lucra pentru Mercury Records, o filiala a Universal Music France si se afla la concertul de la Bataclan impreuna cu doi colegi. Seful Universal Music France, Pascal Negre, a dezvaluit intr-o postare pe Twitter prenumele colorlalti doi angajati ucisi, Marie si Manu, insa nu si numele lor de familie.

Un barbat cunoscut sub numele de Dado, in varsta de 44 de ani, din orasul Ceyrat - acesta lucra la Biroul de Taxe si era necasatorit; se afla la sala de spectacole Bataclan in timpul luarii de ostatici, potrivit France 3.

Atentate teroriste la Paris: Irakul spune ca avertizase ca vor fi atacuri in Franta, SUA si Iran

Fotbalistul francez Lassana Diarra a dezvaluit pe Twitter ca si-a pierdut un var, Asta Diakite, intr-unul dintre atacurile armate. Diarra juca impotriva Germaniei vineri seara, pe stadionul Stade de France, langa care au avut loc doua explozii.

Cedric Mauduit, un consilier local din orasul Calvados, Normandia - acesta se afla la Bataclan alaturi de cinci prieteni.

Mathieu Hoche, jurnalist al postului de stiri France 24, a murit la Bataclan. Era tanar si avea un fiu in varsta de sase ani, a aratat un coleg pe Twitter.

Quentin Boulanger, de 29 de ani, originar din Reims, dar care locuia la Paris de mai multi ani, a fost ucis in atacul de la teatrul Bataclan.

Guillaume B Decherf, jurnalist la revista Les Inrocks, se afla la concertul de la Bataclan. Ziaristul, care era tata a doi copii, a scris despre cel mai nou album al Eagles of Death.

Atentate teroriste la Paris Merkel: Refugiatii nu trebuie invinovatiti

Si Lola Salines se afla la Bataclan. Tatal sau a confirmat pe Twitter ca a murit, dupa ce a folosit platforma pentru a incerca sa o gaseasca.

Elodie Breuil, in varsta de 23 de ani, se afla la concertul rock de la Bataclan impreuna cu mai multi prieteni, a transmis revista Time.

Aurelie de Peretti, de 33 de ani, din Saint Tropez, se afla tot la Bataclan. "Nu pot sa cred ca tocmai am pierdut o parte din mine", a declarat sora sa, Delphine, pentru revista Time.

Scoala de Economie din Londra (LSE) a precizat ca unul dintre studentii sai a fost ucis in atentatele de vineri seara. Este vorba despre Valentin Ribet, care a absolvit un program de master in drept in 2014.

Victime din strainatate

Britanicul Nick Alexander se afla printre cei ucisi in timpul luarii de ostatici de la teatrul Bataclan, au confirmat familia tanarului si Departamentul de Externe din Marea Britanie.

Se pare ca tanarul vindea suveniruri la concertul Eagles of Death Metal, care se desfasura in momentul in care mai multi atacatori au intrat cu arme Kalashnikov in sala de spectacole si au ucis zeci de persoane.

"Nick nu era doar fratele, fiul si unchiul nostru, era prietenul cel mai bun al tuturor - generos, glumet si loial. Nick a murit in timp ce facea ce-i placea si ne consoloam cu faptul ca era foarte indragit de prietenii lui din intreaga lume", se arata intr-un mesaj transmis de familia sa.

Atentate teroriste la Paris: Guvernul francez vrea sa desfiinteze moscheile radicale

Nohemi Gonzalez, o studenta americana in varsta de 23 de ani, din California, a fost ucisa in atacurile teroriste, se arata intr-un mesaj al universitatii unde studia, Strate College of Design din Paris.

Printre victime se afla si un cetatean mexican, Michelle Gil Jaimes. Guvernatorul statului mexican Veracruz a transmis, intr-un mesaj pe Twitter, condoleante familiei sale.

Cel putin trei belgieni au fost ucisi in atentatele din Paris, potrivit Ministerului de Externe din Belgia. Printre ei se numara Elif Dogan, de 26 de ani, Milko Jozic, de 47 de ani si inca o victima in varsta de 28 de ani.

Un cetetean suedez a fost ucis, iar altul ranit in atacurile de vineri seara, a anuntat televiziunea suedeza, citandu-l pe ministrul suedez de Externe.

Ministerul german de Externe a confirmat ca cel putin un cetatean din Germania a fost ucis, potrivit ziarului Die Zeit. Este vorba despre un tanar de 28 de ani din Munchen, care locuia in Paris din 2011.

Familia Valeriei Solesin, in varsta de 28 de ani, din Venetia, Italia, a precizat ca tanara a fost ucisa in fata salii de spectacole Bataclan.

Si doi romani au murit in atentatele din Paris, a anuntat Ministerul de Externe de la Bucuresti.

Atentate la Paris: In jur de 20 de cetateni straini ucisi, printre care doi romani

Atentate teroriste la Paris: Romanii ucisi ar putea fi inmormantati in Franta

Un cetatean spaniol, Alberto Gonzalez Garrido, de 29 de ani, a fost ucis in Bataclan, potrivit oficialilor de la Madrid, citati de presa spaniola.

De asemenea, doua surori tunisiene, cu varste de 34 si 35 de ani, au fost ucise in atacurile din Paris. Ele sarbatoreau ziua de nastere a unei prietene.

In masacrul din Paris au mai murit trei cetateni din Chile, doi portughezi, doi algerieni si un marocan.

Franta este in doliu dupa valul de atacuri sangeroase de vineri noaptea, cand 129 de persoane, printre care doi romani, au fost ucise. S-au facut mai multe arestari atat in Franta, cat si in Belgia.

Atentate teroriste la Paris: Numarul victimelor creste dramatic - 132 de morti si peste 350 de raniti

In Franta a fost declarata stare de urgenta si au fost reintroduse controale la frontiere, situatie ce este posibil sa fie prelungita pentru mai multe luni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#victime atentate Paris, #morti atentate Paris, #ucisi atentate Paris , #atentat Paris