Atentate teroriste la Paris: De ce s-a dublat numarul ranitilor si cati atacatori au fost

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 23:55
13187 citiri
Atentate teroriste la Paris: De ce s-a dublat numarul ranitilor si cati atacatori au fost
Foto: Hepta.ro

Franta este in continuare in stare de soc dupa atentatele sangeroase care au ingrozit intreaga lume.

Familii din toate colturile lumii ii cauta inca pe cei apropiati, autoritatile sunt in continuare in alerta maxima iar anchetatorii aduna piese pentru a completa tabloul sumbru al evenimentelor de vineri seara.

Astfel, inevitabil la o tragedie de asemenea amploare, au aparut informatii contradictorii.

Atentate teroriste la Paris - LIVE

Atentate teroriste la Paris: Filmul atacurilor - cand, unde si cati oameni au ucis teroristii

Procurorul general Francois Molins a anunta, la aproape 24 de ore de la prima explozie care a zguduit Parisul, ca bilantul tragediei este de 129 de morti si 352 de raniti. Daca numarul celor decedati a crescut doar cu unul fata de bilantul oficial anterior, numarul ranitilor aproape s-a dublat, cifra anterioara indicand 180 de raniti. Astfel, pe retelele sociale au aparut mai multe intrebari legate de aceasta situatie.

O alta informatie care a nascut intrebari a fost facuta publica tot de procurorul Molins. Initial s-a spus ca este vorba de 8 teroristi, toti fiind morti - 7 dintre ei detonandu-se, iar al optulea fiind impuscat mortal de fortele speciale care au luat cu asalt sala Bataclan.

Informatia a parut sa fie confirmata si de anuntul jihadistilor de la autoproclamatul Stat Islamic.

Atentate teroriste la Paris Statul Islamic a revendicat atacurile: Acesta e doar inceputul! De ce au ales Parisul

"Opt frati ce aveau asupra lor centuri pline de explozibil si arme au mers in zone din inima capitalei Frantei, alese in mod special: Stade de France, in timpul unui meci de fotbal impotriva Germaniei, la care se afla si imbecilul de Francois Hollande (presedintele Frantei - n.red.) ; Bataclan, unde sute de fani erau adunati la o petrecere a perversiunii; precum si alte tinte alese de dinainte din arondismentele 10, 11 si 18. Franta si cei care ii urmeaza calea vor ramane principalele tinte ale Statului Islamic", se arata in declaratia data la pranz de Statul Islamic.

Dupa-amiaza, insa, fortele franceze si cele belgiene au intreprins o actiune comuna in Molenbeek, un district din vestul Bruxelles-ului, fiind arestati 3 barbati.

Francois Molins a explicat ca cei 3 ar fi participat activ la atentatele de vineri seara, adica fac parte din grupul de 8 teroristi despre care se stia ca sunt morti.

Atentate teroriste la Paris: Papa Francisc vorbeste de Al Treilea Razboi Mondial

Procurorul a dezvaluit ca cei 8 teroristi s-au impartit in 3 grupuri. Una dintre echipele teroriste a fost cea de la Betaclan. Acolo, un Volkswagen Polo de culoare neagra a oprit in fata salii cu doar cateva momente inainte de masacru. Aici si-au pierdut viata un numar foarte mare de persoane - 89. Totodata, 3 dintre teroristi au murit aici. Unul a fost impuscat de politisti, alti doi si-au detonat incarcaturile explozive ce le aveau asupra lor.

Alti doi teroristi si-au detonat incarcaturile explozive in apropierea Stade de France. Unul dintre teroristi a incercat sa intre cu un bilet pe stadion, la meciul dintre Franta si Germania, insa a fost descoperita centura exploziva pe care o avea asupra lui.

Paznicul, pe nume Zauheir, a povestit ca atacatorul a facut atunci mai multi pasi in spate si s-a detonat.

Atentate teroriste la Paris: Starea de urgenta, o procedura foarte rara creata in timpul Razboiului din Algeria

Asadar, o persoana s-a detonat in fata stadionului si o alta la McDonald's-ul din apropiere.

De aici ar rezulta ca mai raman 3 teroristi din grupul de 8, acestia fiind deci cei care reusisera sa paraseasca teritoriul Frantei si au fost arestati in Belgia.

Asta nu i-a oprit insa pe oameni sa se intrebe pe retelele de socializare daca nu cumva numarul teroristilor a fost mult mai mare si cine s-ar afla de fapt in spatele atentatelor de vreme ce Statul Islamic a anuntat doar 8 jihadisti implicati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#atentate Paris Franta morti raniti, #Atentate Paris Franta teroristi Stat Islamic , #atentat Paris