Atentate teroriste la Paris: Franta si-a inchis granitele - nimeni nu intra, nimeni nu iese!

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 01:48
9042 citiri
Atentate teroriste la Paris: Franta si-a inchis granitele - nimeni nu intra, nimeni nu iese!
Foto: Twitter/Francois Hollande

Presedintele francez Francois Hollande a anuntat, vineri noaptea, ca Franta isi inchide frontierele in urma multiplelor atacuri teroriste comise pe strazile Parisului.

Autoritatile franceze vor sa se asigure ca nimeni nu intra si nimeni nu iese din tara, pentru ca vor sa ii prinda pe teroristii din spatele atacurilor pe teritoriul Frantei.

De asemenea, liderul de la Paris a informat ca va fi declarata stare de urgenta in toata Franta, care trebuie sa fie unita si puternica in fata teroristilor.

"Vor avea loc perchezitii corporale oriunde pe strada, in toata Franta. Vom declara stare de urgenta pe tot teritoriul, vom inchide frontierele Frantei, nicio persoana nu mai intra si nici nu va iesi. Cei care au comis atacurile sa nu poata iesi, sa fie prinsi pe teritoriul Frantei.

Gandurile mele merg catre familiile celor ucisi. Trebuie sa dam dovada de unitate, Franta trebuie sa fie puternica si mareata, facem apel catre toti cetatenii sa fie responsabili. Acesti teroristi vor sa starneasca teama, dar ei sunt cei care ar trebui sa se teama. Sa le aratam ca ne putem apara si ii vom invinge pe acesti teroristi", a declarat Francois Hollande, intr-o declaratie de presa sustinuta la scurt timp dupa atacurile din Paris.

"Este o oroare. Am mobilizat toate fortele posibile. Am asigurat toate cartierele pentru ca atacurile sa nu se repete. Circulatia a fost interzisa in anumite zone ale Parisului", a spus Hollande.

Hollande a mai anuntat si activarea codului rosu Alpha, folosit in cazul unor atacuri multiple. Parisul a activat planul alb si in spitale, folosit doar in cazul unui aflux masiv de pacienti.

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel putin 60 de oameni au murit si 100 au fost luati ostatici vineri seara, in capitala franceza. Sunt cele mai sangeroase antentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Teroare pe strazile Parisului - LIVE

Mai multe atacuri teroriste au avut loc, vineri seara, la Paris. Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde a avut loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion.

In paralel, au fost semnalate cel mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan.

De asemenea, la sala de concerte Bataclan a avut o luare de ostatici. Presa franceza relateaza ca 100 de persoane au fost luate ostatice.

Presedintele francez a declarat stare de urgenta si a inchis granitele. Administratia de la Paris a declansat Planul Alpha - reactie la atentate multiple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Franta inchide frontiere, #Franta inchide frontiere teroristi , #atentat Paris