Atentate teroriste la Paris: Inca un roman, printre raniti - cati conationali sunt printre victime

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 19:36
5026 citiri
Atentate teroriste la Paris: Inca un roman, printre raniti - cati conationali sunt printre victime
Foto: Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca inca un cetatean roman a fost ranit in atacurile produse in cursul noptii de vineri in capitala Frantei, in prezent fiind internat in spital.

"In urma demersurilor Ambasadei Romaniei de la Paris, persoana in cauza a fost identificata printre pacientii unui spital de langa Paris. Misiunea diplomatica este in legatura ca familia cetateanului roman. Acesta a suferit rani usoare", potrivit unui comunicat remis de MAE Ziare.com.

Astfel, in total doi romani au fost ucisi, si alti doi raniti.

Atentate teroriste la Paris: Masacru cu 128 de morti si 180 de raniti. Doi cetateni romani, printre cei care si-au pierdut viata LIVE

Atentate teroriste la Paris: Filmul masacrului de vineri noaptea. Imagini terifiante (Video)

Dupa cum MAE a informat anterior, un alt cetatean roman, ranit usor in atacuri, a fost externat in aceasta dimineata dintr-un spital din Paris.

Este vorba de sora unui medic roman stabilit in franta. Medicul, pe nume Laura, a povestit la Digi 24 cum s-a petrecut totul.

Femeia se afla pe Bulevardul Republicii din centrul Parisului, conducea, era in masina cu inca 3 romance, dintre care una sora sa. Unul dintre teroristi a inceput sa traga asupra masinii in care se aflau femeile, un glont ricosand in scalpul surorii medicului roman.

Atentate teroriste la Paris: Doi cetateni romani au fost ucisi

"Vedeam sangele cum curge, niciuna din noi nu si-a pierdut calmul, ne-am dus la spital. L-am vazut (pe terorist, n.red.). Era tanar, s-a intors spre noi, era nord-african, s-a uitat la noi si a inceput sa traga", a povestit romanca, la Digi 24.

Ea a laudat atat medicii francezi, cat si personalul Ambasadei Romaniei la Paris.

"Am fost sunata de amabsada, desigur, sunt foarte reactivi ca de obicei. Ambasada noastra nu avea cum sa aiba informatia (imediat, n.red.). (Sora mea, n.red.) a fost internata la 23:00 (ora Frantei), la ora 02:00 avea deja scaner facut la cap, dimineata la 08:00 a fost externata. Bineinteles ca ambasada a oferit sprijin psihologic, noi suntem foarte sustinuti aici de ambasada, avem noroc cu oameni deosebiti", a mai spus romanca.

Din pacate doi romani nu au fost atat de norocosi. MAE a anuntat sambata la pranz ca autoritatile franceze au confirmat decesul a doi cetateni romani in timpul atacurilor de la Paris.

Atentate teroriste la Paris: MAE recomanda cetatenilor romani sa aiba si pasapoartele la ei

Despre una dintre victime a dat cateva detalii primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

"In aceste momente tragice prin care trece natiunea franceza si care au indoliat intreaga lume, imi exprim regretul profund si compasiunea. Cu atat mai mult cu cat in sangerosul atac si-a pierdut viata o baimareanca de-a noastra. Rugaciunile mele se indreapta spre toti cei care au pierdut pe cineva drag in acest tragic atentat, spre francezi, romani, baimareni. (...) Cred ca fiecare dintre noi, oamenii simpli, trebuie sa transmitem dorinta noastra de pace. Sa lasam deoparte divergentele, razboaiele si permanenta lupta pentru putere. Nimic bun nu aduce umanitatii daca acest razboi dintre crestini si musulmani continua. Mai mult ca oricand avem nevoie de egalitate, libertate si fraternitate. Pe plan mondial", a scris Catalin Chereches, sambata, pe pagina sa de Facebook.

Atentate teroriste la Paris: Anunt oficial despre unul dintre romanii ucisi in Franta

MAE anunta ca mentine permanent legatura cu autoritatile franceze competente si continua verificarile.

Ambasada Romaniei la Paris a pus, inca de noaptea trecuta, mai multe contacte directe la dispozitia celor care detin informatii despre cetateni romani care se afla intr-o situatie de urgenta: tel: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55 sau adresa de email paris.consul@mae.ro.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#atentate franta romani morti, #atentate franta romani raniti, #atentate franta paris morti raniti , #atentat Paris