Atentate teroriste la Paris: Martorii povestesc scenele terifiante de la luarea de ostatici

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 02:15
6668 citiri
Atentate teroriste la Paris: Martorii povestesc scenele terifiante de la luarea de ostatici
Foto: Twitter/Teamom

Mai multe persoane care s-au aflat in sala de spectacole Bataclan din Paris sau care treceau prin zona in timpul luarii de ostatici de vineri seara au povestit scenele oribile la care au asistat.

Intre timp, trupele speciale franceze au luat cu asalt teatrul, iar luarea de ostatici s-a incheiat. Se pare ca doi teroristi ar fi fost ucisi.

Jurnalista franceza Antonie Giniaux, care se afla la sala de spectacole Bataclan din Paris, a povestit ca in interior au fost tinute ostatice in jur de 60 de persoane. Ea a mai spus ca mai multe explozii s-au auzit din cladire in ultimele zeci de minute, potrivit The Guardian.

Unii martori sustin ca din teatrul Bataclan s-au auzit si focuri de arma, in timp ce acolo s-a desfasurat o operatiune a fortelor speciale franceze.

Teroare pe strazile Parisului - LIVE

La randul sau, jurnalista Jessica Reed a precizat ca trecatorii care asista la scene sunt socati si au lacrimi in ochi.

Un barbat a spus ca situatia este "absolut catastrofala". "Am lucrat in spitale, studiez medicina si nu am mai vazut niciodata asa ceva. A fost un carnagiu. Oamenii zaceau morti pe jos, unii erau grav raniti si tipau. Nu voi uita niciodata asta", a spus el.

De asemenea, un jurnalist de la Europa 1, Julian Peace, care se afla in interiorul cladirii cand a inceput luarea de ostatici, a povestit ca doi sau trei atacatori, fara masti pe fata, au dechis focul cu arme Kalashnikov. Jurnalistul a fost ranit.

Cel putin 60 de oameni au murit si 100 au fost luati ostatici vineri seara, in capitala franceza. Sunt cele mai sangeroase antentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde a avut loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion.

In paralel, au fost semnalate cel putin trei incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan. Politia a anuntat ca au fost sase incidente diferite, insa nu este deocamdata clar unde s-au inregistrat celelalte doua atacuri.

Din primele informatii, se pare ca atentatele au fost coordonate. Autoritatile franceze anunta cel putin 60 morti. Informatiile nu sunt deocamdata clare, dar se pare ca mai multi atentatori au reusit sa fuga de politisti.

De asemenea, la sala de concerte Bataclan a avut loc o luare de ostatici. Presa franceza a relatat ca 100 de persoane au fost luate ostatice.

Presedintele francez a anuntat ca va declara stare de urgenta si va inchide granitele tarii.

Teroare la Paris: Franta isi inchide frontierele dupa atacurile teroriste: Nimeni nu intra, nimeni nu iese!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#martori luare ostatici Paris, #atentate Paris , #atentat Paris