Bombardamente masive asupra pozitiilor Statului Islamic din Siria, dupa atentatele de la Paris

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 23:50
32905 citiri
Bombardamente masive asupra pozitiilor Statului Islamic din Siria, dupa atentatele de la Paris
Foto: captura Youtube/The Telegraph/imagini arhiva octombrie 2015

Avioane de lupta ale Frantei au bombardat duminica pozitii ale Statului Islamic in Raqqa, Siria.

Un centru de comanda si recrutare, un depozit de armament si o tabara de antrenament au fost distruse, a anuntat Ministerul Apararii francez, citat de Reuters. In operatiune au fost implicate 10 avioane de lupta care au aruncat 20 de bombe.

Atentate teroriste la Paris Statul Islamic a revendicat atacurile: Acesta e doar inceputul! De ce au ales Parisul

Statul Islamic a revendicat, sambata, in mod oficial, atacurile de la Paris, intr-o scrisoare redactata in araba si in franceza.

Jihadistii au numit Parisul drept "capitala perversiunii si a lucrurilor abominabile". De asemenea, Statul Islamic da vina pe Franta ca duce o cruciada impotriva musulmanilor, prin operatiunile militare din Siria si Irak. Mai mult, jihadistii sustin ca acesta e doar inceputul.

"Opt frati ce aveau asupra lor centuri pline de explozibil si arme au mers in zone din inima capitalei Frantei, alese in mod special: Stade de France, in timpul unui meci de fotbal impotriva Germaniei, la care se afla si imbecilul de Francois Hollande (presedintele Frantei - n.red.) ; Bataclan, unde sute de fani erau adunati la o petrecere a perversiunii; precum si alte tinte alese de dinainte din arondismentele 10, 11 si 18. Franta si cei care ii urmeaza calea vor ramane principalele tinte ale Statului Islamic", se arata in mesajul prin care jihadistii revendicau atacurile sangeroase de la Paris.

Atentate teroriste la Paris: Francois Hollande - "Este un act de razboi din partea Statului Islamic"

Presedintele francez Francois Hollande a calificat atentatele drept "o declaratie de razboi" din partea ISIL si a amenintat ca Franta "nu va avea pic de mila fata de barbarii Statului Islamic" si ca va "lua atitudine oriunde in lume, atat in interiorul granitelor, cat si in afara lor".

Ceva mai tarziu premierul francez Manuel Valls a anuntat ca Franta isi va continua interventia in Siria pentru a distruge Statul Islamic.

"Suntem in razboi", "vom actiona si vom ataca acest dusman pentru a-l distruge" in Franta, in Europa si in Siria si Irak, a spus Valls, care a adaugat ca replica Frantei va fi pe masura atacului din Paris.

Valls a declarat sambata seara la postul de televiziune TF1 ca Guvernul intentioneaza sa extinda starea de urgenta impusa pe intreg teritoriul Frantei, dupa atacurile de vineri seara, si ca le va oferi autoritatilor resurse extinse pentru a lupta impotriva a ceea ce el a numit un dusman "foarte bine organizat".

Atentate teroriste la Paris: Masacru cu 129 de morti si 352 de raniti. Vezi firul evenimentelor, operatiunile ce-au urmat si marturiile supravietuitorilor

La aceasta ora spitalele pariziene au anuntat ca numarul mortilor a ramas la 129. Totodata, din cei 80 de raniti care se aflau in stare critica, doar 42 mai sunt inca la terapie intensiva.

In total, in urma atacurilor, 415 persoane au ajuns la spitalele din capitala Frantei. 218 au fost deja externate.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Franta bombardeaza Statul Islamic Siria, #Franta Stat Islamic atentate Paris , #atentat Paris