Trei zile de teroare in Franta: 20 de morti, un terorist a reusit sa fuga - O lume intreaga e socata (Foto & video)

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 23:54
112581 citiri
Trei zile de teroare in Franta: 20 de morti, un terorist a reusit sa fuga - O lume intreaga e socata (Foto & video)
Foto: USA Today

La mai bine de doua zile de la masacrul din Paris, de la redactia Charlie Hebdo, cei doi asasini au fost ucisi de catre trupele franceze.

Fratii Kouachi, principalii suspecti ai masacrului de la Charlie Hebdo, au fost ucisi vineri seara in timpul unui asalt al politiei asupra tipografiei din Dammartin-en-Goele, unde se baricadasera in cursul diminetii.

Atentat terorist la Paris: Doua zile de teroare - asasinii sunt de negasit (Foto&Video)

Intr-o operatiune simultana, un asalt al politistilor a avut loc si la Porte de Vincennes, la Paris, unde un alt atacator, despre care se crede ca ar avea legatura cu fratii Kouachi, luase mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc.

Toti cei trei atacatori au fost ucisi. Presa franceza relateaza ca ostaticul de la tipografia din Dammartin-en-Goele a fost eliberat si este teafar. Pe de alta parte, presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca patru ostatici din magazinul evreiesc au murit.

Teroare la Paris: Evenimentele de vineri, in imagini dramatice (Galerie foto)

Intre timp, presa scrie ca Hayat Boumeddiene, femeia care i-ar fost complice atacatorului de la Vincennes, se afla si ea in magazin. Aceasta ar fi reusit sa iasa cu primul val de ostatici, in momentul in care politistii au lansat atacul, si este data in urmarire generala.

O alta varianta este aceea ca, de fapt, in magazin s-ar fi aflat un barbat, complice al lui Amedy Coulibaly, care ar fi reusit sa fuga.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT evenimentele din Franta:

23:40 - Un scurt bilant al celor trei zile de teroare din Franta: 20 de persoane au murit: 12 in atacul de Charlie Hebdo (10 angajati ai redactiei si doi politisti, intre care unul de origine musulmana), o politista intr-un atac joi dimineata si patru ostatici in asaltul de la magazinul din Vincennes. De asemenea, ratii Kouachi, principalii suspecti ai masacrului de la Charlie Hebdo, si atacatorul din pravalia evreiasca, Amedy Coulibaly, au fost ucisi.

23:35 - Sambata este a treia zi de doliu national in Franta.

23.20 - Cancelarul german, Angela Merkel, alaturi de premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul Marii Britanii, David Cameron si prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi vor lua parte, duminica, la "marsul republican" in numele victimelor atentatelor de la Paris. Totodata, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si-a anuntat participarea la mitingul de solidaritate programat la Paris

23:05 - #JeSuisCharlie a devenit cel mai popular hashtag din istoria Twitter, scrie BBC.

22:55 - Lumea intreaga continua sa aduca un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo. Fotografia unui marocan care tine in mana o foaie cu "Je Suis Charlie" face inconjorul Internetului.

Foto: Twitter

22:44 - Jurnalistii de la BFM TV au surprins imagini dramatice din momentul in care care trupele speciale au asaltat magazinului evreiesc in care teroristul Amedy Coulibal luase mai multi ostatici.

22:25 - A fost publicata inregistrarea telefonica a discutiei dintre teroristi si jurnalisti, cu putin timp inainte de asaltul politiei.

22:05 - Artistii grafici continua sa aduca un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo.

Foto: Twitter

21:56 - A fost o zi grea in Paris. Accesul este permis din nou in Porte de Vincennes, parintii isi iau copiii de la gradinita.

21:41 - "Acum cativa ani, un extremist din Pakistan a incercat sa ma condamne la moarte pentru ca am refuzat sa interzic pe Facebook un continut despre Mahomed care-l jignea.

Vocile diferite - chiar daca acestea sunt uneori ofensatoare - pot face lumea un loc mai bun si mai interesant. Facebook a fost intotdeauna un loc in care oamenii din intreaga lume isi impartasesc opiniile si ideile. Noi respectam legile din fiecare tara, dar niciodata nu lasa o tara sau un grup de persoane sa dicteze ce sa impartaseasca oamenii din lumea intreaga", a scris pe Facebook Mark Zuckerberg, care a mentionat ca dupa atacul din Paris crede ca gruparile de extremisti incearca reduca la tacere pe toata lumea.

"Nu voi lasa ca acest lucru sa se intample pe Facebook. Sunt decis sa construiesc un serviciu unde poti vorbi liber, fara frica de violenta", a mai scris Zuckerberg, care le-a transmis condoleante familiilor celor ucisi in atacul terorist, folosind hashtagul #JeSuisCharlie.

Teoroare la Paris: Marturiile lui Mark Zuckerberg: Un extremist m-a condamnat la moarte

21:35 - "Suntem mandri de fortele noastre de ordine. Franta nu a terminat cu amenintarile carora trebuie sa le faca fata", a declarat presedintele francez Francois Hollande.

21:31 - Presedintele SUA, Barack Obama, a transmis un mesaj Frantei: "Suntem alaturi de voi!" Liderul de la Casa Alba a mentionat ca tine legatura cu oficialii francezi si a fost instiintat ca teroristii au fost neutralizati.

"Vreau ca cetatenii francezi sa stie acest lucru: Statele Unite sunt de partea voastra astazi, vor fi de partea voastra maine", a declarat Obama intr-un discurs rostit la Knoxville, in statul american Tennessee, dupa o vizita la ambasada Frantei din Washington.

Atentat terorist la Paris Cei doi teroristi, descrisi de profesorul lor: Veseli, simpatici, niciodata rebeli

21:14 - Premierul israelian Beniamin Netaniahu l-a rugat pe presedintele francez sa securizeze toate zonele evreiesti. Cei doi lideri au vorbit la telefon la scurt timp dupa ce Amedy Coulibaly a luat mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc.

21:10 - Atacatorul de la magazinul din Paris le-a spus jurnalistilor, inainte sa fie ucis, ca face parte din gruparea Statul Islamic, noteaza AFP.

Atentat terorist la Paris: Politia a ascultat tot timpul ce se intampla in magazinul evreiesc

21:00 - Francois Hollande a confirmat ca patru ostatici au murit in timpul asaltului de la magazinul evreiesc.

20:55 - Presedintele Francois Hollande s-a adresat poporului francez, facand un apel la unitate. El le-a spus cetatenilor sa nu accepte rasismul, pentru ca nu toti musulmanii sunt fanatici, si ca teroristii care au ucis 12 oameni la Charlie Hebdo. In plus, el a catalogat luarea de ostatici de la magazinul din Paris drept un act antisemit, intrucat minimarketul apartinea unui evreu.

20:53 - Le Figaro relateaza ca fratii Kouachi nu stiau ca exista o a treia persoana in tipografie. Informatia nu a fost confirmata, insa, de autoritati. Ostaticul i-ar fi scris un SMS mamei lui: "M-am ascuns la etajul 1. Cred ca au omorat pe toata lumea. Anuntati politia sa intervina".

Teroare in Franta: Fratii Kouachi nu stiau ca au un ostatic

20:48 - Potrivit BFM TV, un jurnalist al televiziunii a vorbit initial cu Cherif Kouachi, unul dintre fratii teroristi. Reporterul l-a contactat si a doua oara pe acesta si a decis sa inregistreze conversatia, pentru a o preda politiei. Ulterior, jurnalistul a fost contactat de Amedy Coulibaly, cel care a luat ostatici in magazinul evreiesc, si i-a spus reporterului ca vrea sa il puna in legatura cu autoritatile.

Teroare in Franta: Asasinii au sunat la televiziune - inregistrarea telefonica, publicata (Video)

20:44 - Autoritatile le-au spus jurnalistilor de la BMF TV care au vorbit la telefon cu teroristii sa nu faca publice informatiile obtinute, pentru a nu periclita operatiunea. Solicitarea autoritatilor a venit insa dupa ce operatiunea se incheiase, iar criminalii fusesera deja ucisi.

20:34 - Agresorul din magazinul evreiesc a declarat pentru presa de la Paris ca s-a "coordonat" cu fratii Kouachi, ucigasii de la Charlie Hebdo.

20:31 - Unul dintre atacatorii de la Charlie Hebdo a declarat, la telefon, pentru o televiziune franceza, ca a fost trimis si finantat de al Qaida, arata AFP.

20:29 - Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a tinut un discurs in fata poporului francez, la Paris. El le-a multumit fortelor de securitate pentru eliberarea cat mai multor ostatici, in conditii de mare risc. Cazeneuve a subliniat ca Franta ramane inca in stare de alerta.

20:24 - Abu Hamza, un cleric islamist extremist din Marea Britanie, a fost condamnat vineri la inchisoare pe viata in Statele Unite. El este unul dintre mentorii lui Cherif Kouachi, unul dintre cei doi frati teroristi ucisi.

Atentat terorist la Paris: Ce spun vecinii fratilor Kouachi despre cei doi teroristi

20:21 - The Telegraph scrie ca trupele speciale au reusit sa-l asculte pe atacatorul din magazinul evreiesc printr-un telefon care nu fusese inchis. Politistii ar fi demarat asaltul cand acesta a inceput sa se roage.

20:14 - Arcul de Triumf din Paris este colorat, iar pe acesta apare mesajul "Parisul este Charlie".

20:05 - Apar noi ipoteze: unele surse media relateaza ca, in magazinul din Vincennes, complicele lui Amedy Coulibaly ar fi de fapt iubita acestuia, Hayat Boumeddiene. Aceasta a reusit sa scape odata cu eliberarea primului val de ostatici. Este inarmata si periculoasa.

Criza de la Paris nu s-a incheiat: Un terorist a reusit sa fuga - surse

19:59 - Exista informatii potrivit carora barbatul care a luat ostatici intr-un magazin de bijuterii din Montpellier este inarmat.

19:53 - AFP transmite, citand surse din securitatea franceza, ca cinci persoane au murit in timpul asaltului de la magazinul din Paris, insa nu precizeaza despre cine este vorba.

19:51 - Revista Charlie Hendo va primi titlul de cetatean de onoare al Parisului. In plus, creatorul Asterix si Obelix s-a oferit sa realizeze un desen pentru publicatia satirica, in semn de solidaritate.

19:50 - La magazinul din Paris, atacatorul ar mai fi avut un complice, un barbat inarmat. Informatiile sunt si in acest caz contradictorii: Le Monde noteaza ca atacatorul ar fi reusit sa fuga, in timp ce alte surse sustin ca acesta se afla printre persoanele ucise in asaltul politiei.

19:46 - Mai multi lideri europeni au anuntat ca vor participa la marsul organizat duminica in Paris, in memoria victimelor de la Charlie Hebdo. Printre ei se numara cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron si prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy.

19:40 - Momentul asaltului trupelor franceze asupra magazinului din Vincennes, estul Parisului, a fost surprins de camerele video.

19:39 - Le Figaro informeaza ca doi politisti au fost raniti in zona picioarelor, in timpul operatiunii din Paris, de la magazinul evreiesc.

19:38 - Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, care a fost vineri la locul ambelor luari de ostatici, le multumeste fortelor de ordine si face un apel la "atentie si vigilenta" in continuare, pentru a apara tara de noi atacuri.

19:35 - Ministrul francez de Interne a confirmat ca mai multi ostatici au fost ucisi, insa nu a precizat despre cate persoane este vorba, potrivit France 24.

19:27 - TF1 transmite ca mai multe persoane s-au ascuns intr-o camera frigorifica in timpul luarii de ostatici de la magazinul din Vincennes.

19:18 - Surse din securitatea franceza au spus ca patru persoane ranite in timpul asaltului din magazinul din Paris se afla in stare critica, arata AFP, dupa ce presa franceza a transmis initial ca patru ostatici au murit.

19:16 - Noi informatii despre luarea de ostatici intr-un magazin de bijuterii din Montpellier arata ca agresorul a vrut initial sa jefuiasca magazinul. Pentru ca nu a reusit, el a sechestrat doua persoane, transmite presa franceza.

19:14 - Presedintele Francois Hollande se va adresa in curand natiunii franceze, dupa eliberarea ostaticilor si uciderea teroristilor.

19:10 - O cursa care decolase din orasul francez Montpellier spre Strasbourg a trimis un mesaj de urgenta. Avionul se intoarce la Montpellier, dupa ce a zburat mai multe minute in cerc.

Teroarea continua in Franta: Mesaj de urgenta de la un avion care a decolat din Montpellier (Foto)

19:06 - Complicea atacatorului de la magazinul din Paris ar fi scapat si este acum cautata de politisti.

19:01 - Le Monde transmite ca Sinagoga Mare din Paris a fost evacuata, iar slujba de Sabat programata pentru vineri seara a fost anulata.

19:00 - Le Figaro scrie ca o noua luare de ostatici a avut loc intr-un magazin de bijuterii din Montpellier.

Teroarea continua in Franta: Luare de ostatici intr-o bijuterie din Montpellier

18:58 - Numeroase masini de politie si ambulante au sosit in zona magazinului in care au fost luati ostatici, iar sute de persoane privesc intreaga scena in jurul perimetrului izolat de politisti.

18:56 - Potrivit Reuters, patru ostatici din magazin au murit.

18:52 - Potrivit Le Monde, politistii au fost ajutati de un angajat al magazinului din Vincennes. Acesta reusise sa se ascunda intr-o camera frigorifica si timp de patru ore a tinut legatura cu politistii.

Luare de ostatici in Paris: Politistii, ajutati din interior - o femeie s-a ascuns intr-o camera frigorifica

18:46 - Exista in presa franceza surse care scriu ca 4 politisti ar fi raniti.

18:40 - Informatiile sunt contradictorii: media franceza relateaza ca 3 persoane au iesit pe picioarele lor din magazin, celelalte ar fi avut nevoie de ajutorul medicilor. Jurnalisti francezi scriu pe Twitter insa mai multi ostatici au murit in asalt.

Atentat terorist la Paris: Asediul de la magazinul evreiesc s-a incheiat, 4 ostatici ucisi (Foto&Video) - Update

18:35 - 10 ostatici au fost eliberati din magazinul de la Paris. Se stia ca cinci persoane sunt tinute captive, iar unele surse din media franceza relatau ca ar fi vorba de 6 ostatici.

18:28 - Surse din politie au anuntat ca cei doi frati teroristi au iesit din cladire tragand focuri de arma inspre trupele speciale, inainte sa fie ucisi, arata France 24.

18:26 - Le Monde relateaza ca si Amedy Coulibaly, atactorul din magazinul din Paris, a fost ucis.

Foto: Le Monde

18:24 - Amedy Coulibaly, care tinea mai multe persoane ostatice intr-un magazin din Paris, a fost capturat de trupele franceze.

18:23 - Toti ostaticii din magazinul din Paris au fost eliberati.

18:21 - Persoana tinuta ostatica de fratii Kouachi a fost eliberata de trupele franceze.

18:18 - AFP relateaza ca fratii Kouachi au fost ucisi.

Atentat terorist la Paris Operatiuni in forta, teroristii au fost ucisi! - Update

18:16 - Patru explozii s-au auzit in zona magazinului in care un agresor a luat mai multi ostatici, transmite Reuters.

18:12 - France 24 relateaza ca trupele franceze pot si vazute pe acoperisul cladirii in care se afla fratii teroristi.

18:06 - Fortele speciale au inceput asaltul asupra tipografiei in care se afla cei doi suspecti.

17:51 - Mai multe focuri de arma si explozii au fost auzite la tipografia din Dammartin-en-Goele.

17:45 - Mariano Rajoy, premierul spaniol, a anuntat pe Twitter ca va merge duminica la Paris, pentru a participa la marsul organizat in onoarea victimelor atacurilor teroriste din Franta.

17:39 - Autoritatile din Franta, conduse de "anemicul" Holande, par sa piarda controlul asupra tarii, platind pretul pentru anii de pasivitate fata de amenintarile islamiste, comenteaza site-ul israelian Ynetnews.

17:35 - Presedintele de onoare al formatiunii extremiste Frontul National, Jean-Marie Le Pen, a fost criticat, vineri, dupa ce a postat pe Twitter o fotografie cu fiica sa, Marine Le Pen, presedintele FN, si mesajul "Keep calm and vote Le Pen" (Pastrati-va calmul si votati Le Pen). Asta in timp ce Franta este cuprinsa de teroare in urma atacurilor teroriste din ultimele zile soldate cu mai multi morti.

17:32 - Un clip amuzant care ii arata pe politistii francezi urcand un damb aflat in apropierea magazinului alimentar din Porte de Vincennes face furori pe Internet. In video sunt prezentati oamenii legii care se chinuie minute in sir sa urce si se imping unul pe altul.

17:28 - Intre timp, in Dammartin-en-Geole, situatia a ramas neschimbata, relateaza L'express. Localitatea arata ca intr-un razboi: elicoptere, numeroase trupe de interventii, lunetisti pe acoperisurile cladirilor. Inca nu sunt informatii daca politistii au luat legatura cu cei doi frati suspctati de terorism.

Foto: Euronews

17:20 - Un clip video realizat de un cameraman amator si obtinut de Europa 1 arata situatia confuza din Porte de Vincennes.

VIDEO EXCLUSIVE - Les images d'une arrestation... by Europe1fr

17:18 - "Israelul isi exprima ingrijorarea cu privire la atacurile teroriste din Franta", a declarat ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman.

17:16 - Intalnirea care urma sa aiba loc duminica intre presedintele Frantei Francois Hollande si Angela Merkel, la Strasbourg, a fost amanata din cauza evenimentelor din Franta.

17:14 - Mai multi tineri magrebieni se aseaza in spatele reporterilor care transmit imagini in direct din Paris si arata cu degetele semnul victoriei.

17:10 - Intre timp, actele islamofobe continua. Ziarul La Voix du Nordannonce anunta ca semne ale svasticii si un cap de porc au fost gasite pe santierul unei moschei aflate in constructie.

17:08 - Serviciile secrete algeriene au avertizat Franta pe 6 ianuarie ca vor avea loc atacuri teroriste, informeaza iTele.

17:03 - Toti elevii din scolile din Paris sunt evacuati in conditii de maxima siguranta.

16:59 - "Cele doua cazuri de luari de ostatici, din Vincennes si Dammartin, au legatura", a declarat o sursa din politie pentru Le Figaro. Potrivit acesteia, barbatul care a luat ostatici in magazinul alimentar a amenitat ca ii va ucide daca fratii Kouachi patesc ceva.

16:50 - Soseaua de centura a Parisului a fost inchisa, in urma atacurilor teroriste.

16:44 - CNA-ul francez indeamna presa la prudenta in ceea ce priveste relatarea evenimentelor din tara, pentru a permite fortelor de ordine sa isi indeplineasca in siguranta atributiile.

Atentat terorist in Paris: Hackerii Anonymous promit sa razbune victimele de la Charlie Hebdo (Video)

16:40 - O noua reuniune de urgenta are loc la Palatul Elysee, la care participa presedintele francez Francois Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve si ministrul Justitiei Christiane Taubira.

16:36 - Un tren de mare viteza care circula pe ruta Lyon - Paris a fost oprit si evacuat dupa ce un sirian a afirmat ca este "terorist", informeaza Le Figaro. Informatia nu a fost confirmata de autoritati.

16:30 - Ministerul de Interne neaga si ca doua persoane au fost ucise in urma atacului din magazinul Porte de Vincennes, potrivit France 24.

16:23 - Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici din magazinul alimentar, a cerut ca politistii sa opreasca operatiunea de la Dammartin-en-Goele iar fratii Kouachi sa fie lasati sa plece, potrivit unor anchetatori, informeaza RTL.fr.

16:19 - Reuters, care citeaza surse din politie, afirma ca sase persoane au fost luate ostatice in magazinul alimentar.

16:15 - Ministerul de Interne anunta insa ca alerta din Piata Trocadero este falsa.

16:06 - Incidente si in Piata Trocadero, de langa Turnul Eiffel, unde a fost observat un tanar inarmat. Cladirile din zona sunt evacuate.

15:58 - Sky News anunta ca un tanar inarmat a fost arestat langa magazinul Porte de Vincennes.

15:40 - Politia a anuntat ca cei doi sunt foarte periculosi. "Suspectii sunt inarmati si foarte periculosi. Sunt dati in urmarire pentru omor calificat si activitati teroriste", a anuntat Parchetul din Paris.

15:35 - "Stiti foarte bine cine sunt", le-a spus atacatorul politistilor care il incercuiesc.

Nou atac in Paris: Cine este agresorul care a luat ostatici intr-un magazin

15:30 - Atacatorul din magazinul alimentar a fost identificat si se pare ca are o complice. Barbatul se numeste Amedy Coulibaly, el fiind cel care a comis atacul de joi in urma caruia a murit o politista, si a fost ajutat ca comita atacul de catre Hayat Boumeddiene. O fotografie cu cei doi a aparut pe Twitter.

15:26 - Elevii unui colegiu aflat in zona Porte de Vincennes sunt in siguranta, se arata pe site-ul institutiei.

15:22 - Se pare ca atacatorul are asupra lui doua mitraliere Kalashnikov. La fata locului au fost trimisi si lunetisti.

15:17 - Cel putin doua persoane au fost ucise in urma atacului de la magazinul alimentar, anunta L'express, care citeaza surse din politie.

15:11 - MAE a transmis o informare de calatorie in care recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa calatoreasca sau se afla deja pe teritoriul Frantei, cu precadere in zona capitalei Paris, sa manifeste prudenta sporita, ministerul amintind de instituirea nivelului maxim de alerta pentru nordul tarii.

15:04 - Ministrul de Interne francez a sosit la magazinul alimentar unde a avut loc atacul armat.

14:56 - Traficul in zona este partial intrerupt. Trei linii de tramvai au fost suspendate din motive de siguranta. Si la metrou circulatia a fost intrerupta.

14:49 - Cel putin cinci oameni sunt ostatici in magazinul alimentar, informeaza BFMTV, citand AFP. Printre acestia se afla si femei si copii.

14:43 - Localul a fost inconjurat de politisti.

14:40 - France24 transmite ca o persoana a fost ranita in schimbul de focuri din magazin.

14:33 - Politia suspecteaza ca atacul a fost comis de barbatul care a ucis joi o politista.

14:28 - Inca un atac armat in Franta. Un schimb de focuri a avut loc vineri, la Vincennes, o zona situata la periferia estica a Parisului. Presa franceza anunta ca au fost luati ostatici intr-un magazin alimentar.

14:25 - A inceput operatiunea de evacuare a elevilor din scoli.

14:18 - Se pare ca ostaticul din tipografie ar fi chiar directorul intreprinderii. Familia sa a anuntat ca nu l-a putut contacta pana acum.

14:12 - Viceprimarul din Dammartin-en-Geole, Thierry Chevalier, a anuntat ca "aproximativ 600 de studenti si 200 de elevi de liceu sunt izolati in unitatile de invatamant".

14:05 - Scriitorul francez Michel Houellebecq a anuntat, joi, ca a suspendat turneul de promovare a celui mai recent roman al lui, "Soumission", acuzat in anumite cercuri ca ar sprijini islamofobia.

13:58 - Premierul francez Manuel Valls a ajuns la sediul Liberation pentru a discuta cu ziaristii Charlie Hebdo.

13:52 - Potrivit AFP, unul din fratii Kouachi a luat legatura cu o televiziune franceza.

13:43 - Un cantaret belgian a compus o melodie pentru a aduce un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo.

13:37 - Cei doi frati suspecti ca au comis atacul de la Charlie Hebdo au vorbit la telefon cu politistii si au spus ca vor sa moara ca niste martiri, potrivit unui membru al Parlamentului francez.

13:30 - Un cleric dintr-un grup islamic sustine ca gruparea Statul Islamic revendica atentatele de la Paris, anunta agentia DPA. Mai mult, el ameninta ca vor urma atacuri in Marea Britanie si SUA.

"Am inceput cu Franta si ne asumam responsabilitatea pentru atentatele de acolo. Urmeaza Marea Britanie, America si altii", a declarat Abu Saad al-Ansari, intr-o predica.

"Acesta e un mesaj pentru toate tarile care au participat la uciderea membrilor gruparii Statul Islamic", a adaugat el.

13:10 - Politistii au adus in fata tipografiei un tanc, afirmand ca acesta rezista in fata lansatorului de rachete pe care il au teroristii.

12:57 - Noua echipa a revistei Charlie Hebdo a sosit la sediul Liberation, din Paris, de unde isi va desfasura in continuare activitatea. Jurnalistii au venit pe jos, escortati de politie.

12:51 - Obiectivul politistilor este sa captureze teroristii in viata. Ei spun insa ca nu cred ca cei doi frati se vor preda.

12:46 - Operatiunea de capturare a teroristilor este condusa de generalul de armata Denis Favier, cel care a condus si operatiunea din 1994 cand 4 teroristi au deturnat Cursa AF8969 (Air France), un zbor regulat pe ruta Alger-Paris, pe Aeroportul International Marignane (Marsilia).

12:40 - Un contabil de la o firma situata la 200 de metri de tipografie a declarat ca a auzit focuri de arma vineri dimineata, inainte ca teroristii sa ia ostatici.

12:33 - Presedintele francez a afirmat ca duminica va fi organizat un mars in onoarea celor care au murit in atacul de la Charlie Hebdo. El a tinut sa precizeze ca politia va face tot posibilul ca demonstrantii sa fie in siguranta.

12:30 - "Franta este in stare de soc. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a-i proteja pe cetatenii nostri", a declarat Hollande.

12:24 - Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a anuntat ca pe 12 februarie va avea loc un summit european privind lupta impotriva terorismului.

12:17 - Potrivit ministrului de Interne Bernard Cazeneuve, 3.721 de mesaje care au laudat atentatul terorist de la Charlie Hebdo au fost postate pe retelele sociale.

12:15 - Presedintele francez Francois Hollande a sosit la Ministerul de Interne unde sustine o conferinta de presa.

12:10 - Spitalele din zona sunt in alerta. Acestea au primit ordin sa fie pregatite in cazul in care vor fi multe victime.

12:01 - Fratii Kouachi au anuntat ca vor sa moara ca niste martiri, potrivit Le Figaro.

11:56 - Un barbat care lucreaza la tipografia din Dammartin-en-Goele povesteste ca s-a intalnit vineri dimineata cu unul dintre suspectii de terorism. "M-am intalnit cu unul dintre teroristi. L-am salutat si el mi-a raspuns: 'Nu ucidem civili'", a spus barbatul.

"Ma gandesc sa joc la loterie pentru ca am fost foarte norocos in aceasta dimineata", a adaugat barbatul.

11:53 - Un jurnalist de la France 24 afirma ca politistii nu au inceput atacul impotriva teroristilor pentru ca asteapta ca presedintele Frantei, Francois Hollande, sa ajunga la Ministerul de Interne pentru a da unda verde operatiunii.

11:50 - Patru persoane ranite in atacul de la Charlie Hebdo sunt inca in stare grava, dar viata lor nu este in pericol, a spus ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

Alti sapte raniti au iesit din spital.

11:42 - Pe strazile din Dammartin-en-Goele nu se mai afla niciun localnic. Toti s-au baricadat in case sau birouri.

11:39 - Mai multi medici si pompieri au fost trimisi la fata locului.

11:35 - Parchetul francez neaga ca in urma schimbului de focuri de vineri dimineata au existat morti.

11:31 - Premiera in Franta: toate fortele de interventie au fost mobilizate pentru a-i prinde pe cei doi suspecti de terorism - GIGN, RAID, IFNU si BRI (cercetare si Brigada de interventie). Mai multe elicoptere continua sa survoleze zona. Martorii spun ca locul arata ca "o zona de razboi".

Foto: Le Monde

11:28 - "Suntem intr-un razboi impotriva terorismului nu impotriva religiei", a declarat premierul francez Manuel Valls.

11:25 - Doua piste de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle (CDG), situat la aproximativ zece kilometri de Dammartin-en-Goele, au fost inchise. Site-ul Flightradar24 anunta ca mai multe zboruri catre CDG au fost redirectionate.

11:18 - Elevii dintr-un liceu din Dammartin-en-Goele au fost izolati si au fost instruiti sa nu se apropie de ferestre. Adolescentii sunt ingroziti iar unii dintre ei plang, potrivit unor surse.

Foto: France 24

11:12 - Potrivit presei franceze, este vorba de un singur ostatic.

11:10 - Le Figaro anunta ca au inceput negocierile dintre oamenii legii si teroristi.

11:06 - Ostaticii au fost luati intr-o mica tipografie in care lucreaza 5 persoane.

Foto: BFMTV

11:05 - Politistii le-au cerut persoanelor din zona sa nu iasa din locuinte.

11:00 - Intreaga localitate este incercuita de fortele de ordine cu elicoptere care survoleaza zona si echipe ale GIGN si RAID care sunt mobilizate la fata locului.

Captura France 2

10:53 - Doua persoane au murit si 20 au fost ranite in schimbul de focuri de vineri dimineata, anunta Le Figaro.

10:50 - Reuters anunta ca Politia a confirmat ca cei doi barbati care au luat ostatici in Dammartin-en-Goele sunt fratii Kouachi.

10:40 - Ministrul francez de Interne a confirmat luarea de ostatici.

10:27 - Surse din Politie au anuntat ca mai multi ostatici au fost luati intr-o fabrica din Dammartin-en-Goele (Seine-et-Marne). Nu se stie momentan numarul ostaticilor.

10:25 - Cateva minute mai tarziu a avut loc un schimb de focuri in Seine-et-Marne, in dreptul localitatii Dammartin-en-Goele.

10:20 - Potrivit RTL, o masina a fost furata vineri dimineata in nord estul Parisului de doi indivizi inarmati cu pistoale automate care seamana cu fratii Kouachi, suspectati ca au comis atacul sangeros de la saptamanalul Charlie Hebdo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentat Franta, #atentat Paris, #atac terorist Charlie Hebdo , #atentat Paris