Luare de ostatici intr-un magazin din Paris

Luni, 13 Iulie 2015, ora 11:12
9709 citiri
Luare de ostatici intr-un magazin din Paris
Foto: Hepta.ro

O luare de ostatici a avut loc, luni dimineata, intr-un centru comercial din capitala franceza Paris.

Surse din politie au informat initial ca in magazinul Primark (retailer irlandez de haine) din Villeneuve-la-Garenne, nord-vestul Parisului, s-ar afla circa 10 persoane, transmite Le Figaro.

Sursele aratau ca ar fi vorba de doua sau trei persoane inarmate care au intrat in magazin in jurul orei locale 06:30 (ora 07:30, ora Romaniei - n.red.), cu doua ore inainte de deschidere, si i-au luat ostatici pe angajati.

Politia vorbea despre "inceputul unei tentative de jaf armat", dar nu s-a putut confirma o luare de ostatici.

UPDATE: "Inspaimantati, 18 angajati ai magazinului s-au adunat intr-o cantina a centrului comercial", a adaugat sursa citata, subliniind ca nu se stie daca atacatorii se mai afla in cladire. Ulterior, cei 18 angajati au fost evacuati de fortele speciale, in jurul orei locale 10:30, informeaza Le Parisien.

Potrivit informatiilor preliminare ale anchetei, un angajat "a trimis in jurul orei 07:00 un SMS unui amic pentru a-i spune ca sunt luati ostatici de doi barbati inarmati".

De asemenea, BBC transmite ca politia a exclus pentru moment varianta unui atac terorist.

Circulatia in zona a fost oprita, evenimentul avand loc in centrul comercial Qwartz, iar celelalte magazine au ramas inchise.

Teroarea continua in Franta: Luare de ostatici langa Paris (Foto & video) - Update

Incidentul de la Paris vine la o jumatate de an de la cele petrecute tot in capitala franceza, la inceputul lunii ianuarie, in redactia saptamanalului satiric Charlie Hebdo si intr-un magazin evreiesc, unde de asemenea un atacator a luat ostatice mai multe persoane aflate inauntru.

Atac sangeros in Franta: Barbat decapitat intr-un atentat comis in numele Statului Islamic

Atentat sangeros in Franta: Atacatorul a trimis un selfie cu capul victimei

De asemenea, pe 26 iunie, un barbat a fost descoperit decapitat si a avut loc o explozie urmata de un incendiu, la compania Air Products de la Saint-Quentin-Fallavier, in regiunea Isere, in apropiere de Grenoble. Capul barbatului a fost gasit la zeci de metri de corp, acoperit cu inscriptii in limba araba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#atac magazin Paris, #luare ostatici magazin Paris, #atacatori centru comercial Paris, #luare ostatici centru comercial Paris , #atentat Paris