Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul francez de Externe: Membrii Statului Islamic sunt niste monstri

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:33
1576 citiri
Ministrul francez de Externe: Membrii Statului Islamic sunt niste monstri
Foto: Facebook/Laurent Fabius

Membrii organizatiei Statul Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris, "sunt niste monstri, dar sunt 30.000", a declarat duminica la Brasilia ministrul francez de externe Laurent Fabius.

Pe plan militar, "este nevoie de o lupta necrutatoare impotriva Daesh", acronim arab pentru organizatia ce a revendicat atentatele jihadiste din 13 noiembrie in capitala franceza, a spus Fabius intr-un interviu acordat AFP.

Anonymous: Statul Islamic pregateste un val de atentate duminica, 22 noiembrie

"Desigur, acestia sunt niste monstri. Dar sunt 30.000", a subliniat el.

Cu toate acestea, "ar fi de neconceput ca un front de natiuni incluzand Franta, Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Rusia, Turcia si alte tari sa nu ajunga sa ii neutralizeze", a spus Fabius.

Dupa masacrul de la Paris, Statul Islamic ameninta si Moscova

"Dar in paralel, trebuie de asemenea gasita o solutie politica la acest razboi (din Siria, n.red.) ce a facut 300.000 de morti, milioane de refugiati si care are consecinte in intreaga regiune si se vede, in intreaga lume", a mai declarat seful diplomatiei franceze.

Kerry: SUA pot neutraliza Statul Islamic mai repede decat au anihilat al Qaida

Planul in vederea unei tranzitii politice in Siria adoptat la Viena reprezinta din acest punct de vedere "o prima licarire" de speranta, a estimat Fabius.

Calendarul iesirii din criza adoptat la Viena prevede o intalnire intre regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad si membri ai opozitiei pana la 1 ianuarie 2016, formarea unui guvern de tranzitie in termen de sase luni, adoptarea unei noi constitutii in 18 luni, apoi organizarea de alegeri libere.

Dar Assad a contestat deja calendarul care nu va putea incepe, a spus el, decat odata cu "invingerea terorismului".

Unul din teroristii din Paris se ascunde in Bruxelles si se teme de represaliile Statului Islamic

Franta si Statele Unite pun de asemenea ca o conditie prealabila inaintea oricarei solutii politice plecarea lui Assad de la putere, contrar Rusiei.

"Este extrem de complex si nu spun ca va fi usor sa se respecte acest calendar", a comentat Fabius.

In acelasi timp, cele doua reuniuni de la Viena care au condus la acest calendar au fost importante, in opinia lui Fabius, pentru ca in afara de membrii Consiliului de Securitate al ONU, au adunat pentru prima data in jurul mesei alte puteri regionale cheie cum ar fi Arabia Saudita si Iranul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#atentate teroriste Paris, #Statul Islamic atentate paris , #atentat Paris