Nivel maxim alerta terorista la Bruxelles - amenintarea e iminenta

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 08:09
6425 citiri
Nivel maxim alerta terorista la Bruxelles - amenintarea e iminenta
Foto: Hepta.ro

Belgia a ridicat sambata la nivel maxim nivelul de alerta terorista pentru orasul Bruxelles, a anuntat Centrul national de criza OCAM, referindu-se la o "amenintare iminenta".

"Ca urmare a unei noi evaluari", Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat intr-un comunicat ca "nivelul de alerta terorista a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului". "Nivelul 3 ramane valabil pentru restul tarii", a adaugat OCAM, potrivit AFP.

De ce e Belgia magazinul de arme preferat al Europei?

Aceasta masura intervine la cateva ore dupa ce un suspect arestat in Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justitia belgiana in legatura cu atentatele jihadiste care au facut 130 de morti la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a carui identitate nu a fost facuta publica, este al treilea inculpat in Belgia in legatura cu atentatele de la Paris.

OCAM a descris "o amenintare serioasa si iminenta necesitand luarea de masuri de securitate specifice, precum si recomandari speciale pentru populatie".

Centrul a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene sa evite "locurile cu concentrare masiva de persoane", citand "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transportul in comun", precum si zonele comerciale foarte frecventate.

De asemenea, OCAM a recomandat populatiei din Bruxelles sa faciliteze controalele de securitate.

Un suspect inculpat in Belgia pentru atentatele de la Paris

Un suspect arestat in Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism in legatura cu atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie, a informat vineri Parchetul federal belgian intr-un comunicat, potrivit AFP.

Aceasta persoana, "adusa joi pentru audieri in cadrul dosarului referitor la atentatele comise la Paris vinerea trecuta, a fost plasata sub mandat de arestare de catre judecator", a precizat Parchetul. "El este inculpat pentru participare la atentate teroriste si participare la actiunile unui grup terorist", a adaugat sursa amintita.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#alerta terorista Belgia, #Bruxelles alerta terorista , #atentat Paris