Noua coperta Charlie Hebdo, considerata "provocatoare" in Egipt

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 22:56
3646 citiri
Noua coperta Charlie Hebdo, considerata "provocatoare" in Egipt
Foto: Charlie Hebdo

Autoritatea islamica egipteana a criticat coperta celui mai recent numar al revistei Charlie Hebdo, primul aparut dupa atacurile teroriste de la sediul publicatiei, de miercuri, de la Paris, soldate cu 12 morti.

Dar al Ifta, institutul educational egiptean care reprezinta islamul, a transmis ca planul reprezentantilor Charlie Hebdo de a difuza viitoarea editie cu o caricatura a profetului Mahomed pe coperta este "provocator si nejustificat", scrie The Cairo Post.

Charlie Hebdo nu-si intrerupe aparitia: Noul numar va cuprinde caricaturi cu Mahomed

Dar al Ifta a transmis ca asemenea actiuni ar putea spori sentimentul de ura in randul societatii franceze, iar ceea ce reprezentantii revistei fac "nu serveste dialogului de civilizatie pe care musulmanii il cauta".

Atentate la Paris: Charlie Hebdo apare miercuri in 3 milioane de exemplare. Iata coperta (Foto)

Trei milioane de exemplare ale revistei satirice Charlie Hebdo vor fi puse in vanzare miercuri, a anuntat redactorul sef al revistei. Initial, se anuntase ca revista va aparea intr-un tiraj de un milion de exemplare.

Mai mult, pe coperta va figura o noua caricatura cu profetul Mahomed. Sub titlul "Totul e iertat", Mahomed, cu o figura trista, tine mesajul-simbol al acestor zile: "Je suis Charlie".

Franta a fost zguduita de atacuri teroriste, miercuri, joi si vineri, in urma carora 20 de persoane au murit si numeroase au fost ranite. Cel mai grav atac a avut loc miercuri la sediul redactiei Charlie Hebdo, cand doi atacatori au ucis 12 persoane, iar vineri un alt atacator a ucis 4 persoane intr-o luare de ostatici dintr-un supermarket evreiesc.

Dar al Ifta a condamnat atacurile: "Orice atacuri comise in numele religiei ar trebui sa inceteze imediat, iar invataturile milostive ale islamului detesta uciderea inocentilor".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#coperta Charlie Hebdo, #caricatura Mahomed Charlie Hebdo, #nou numar Charlie Hebdo , #atentat Paris