Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O organizatie islamica vrea sa dea in judecata Charlie Hebdo

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 09:01
3320 citiri
O organizatie islamica vrea sa dea in judecata Charlie Hebdo
Foto: Miami Herald

Organizatia Cooperarii Islamice (OIC), cu baza in Arabia Saudita, intentioneaza sa dea in judecata revista franceza de satira Charlie Hebdo, dupa ce aceasta a publicat, in ultimul numar, o caricatura a profetului Mahomed.

Initiativa vine in contextul demonstratiilor impotriva caricaturii publicate miercuri, la o saptamana dupa ce doi atacatori au masacrat redactia revistei de la Paris. Caricaturile din "editia supravietuitorilor" au declansat demonstratii ce au devenit violente in Niger, Pakistan si Algeria, in vreme ce autoritatile iraniene au interzis un ziar pentru ca si-ar fi oferit sustinerea fata de Charlie Hebdo, scrie The Independent.

In Arabia Saudita, fostul ministru al Culturii, actualmente sef OIC, a condamnat noua editie Charlie Hebdo, pe care o considera "un pas idiot care necesita masuri legale".

Iyad Madani a declarat ca "OIC studiaza legile europene si din Franta si alte proceduri disponibile, pentru a putea sa ia masuri legale impotriva Charlie Hebdo. Daca legea franceza ne permite sa luam masuri legale impotriva Charlie Hebdo, OIC nu va ezita sa depuna plangere impotriva revistei".

Pe contul personal de Twitter, Madani a explicat: "Aceste caricaturi au ranit sentimentele musulmanilor din intreaga lume. Libertatea de expresie nu trebuie sa devina un discurs al urii si nu trebuie sa ii ofenseze pe altii. Nicio persoana sanatoasa, indiferent de doctrina, religie sau credinta, nu accepta sa-i fie ridiculizata credinta".

Avertismentul Hezbollah: Noua coperta Charlie Hebdo va duce la mai mult terorism

Caricatura care i-a inflamat pe musulmani este o imagine a profetului Mohamed cu titlul "Totul este iertat". Profetul, cu o lacrima pe obraz, tine in mana sloganul-simbol al acestor zile, "Je suis Charlie".

Statul Islamic, revoltat de coperta cu Mahomed a Charlie Hebdo: Un act extrem de stupid

Noul numar Charlie Hebdo, aparut intr-un tiraj impresionant de cinci milioane de exemplare, a iesit la o saptamana dupa ce doi militanti islamisti au decimat redactia revistei din Paris.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#proces Charlie Hebdo caricaturi Mahomed, #Charlie Hebdo dat judecata , #Charlie Hebdo