Scapat printre degete? Teroristul din Paris, cautat de zor prin Europa, ar fi reusit sa fuga in Siria

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 17:55
2870 citiri
Scapat printre degete? Teroristul din Paris, cautat de zor prin Europa, ar fi reusit sa fuga in Siria
Foto: Politia franceza

Unul dintre suspectii implicati in atentatele din Paris, cel mai cautat terorist din Europa, ar fi reusit sa fuga in Siria, potrivit unor surse care cunosc detalii din ancheta.

Este vorba despre Salah Abdeslam, nascut la Bruxelles, care se afla pe fuga dupa atacurile sangeroase din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti.

Cu toate ca autoritatile din mai multe tari europene au lansat operatiuni de cautare a jihadistului in varsta de 26 de ani, serviciile de informatii franceze cred ca acesta le-a scapat printre degete si a ajuns in Orientul Mijlociu, potrivit surselor citate de The Independent.

Pe urmele lui Salah Abdeslam, cel mai cautat terorist din Europa. Surse - Material explozibil descoperit la Paris

Anchetatorii cred ca Abdeslam a fost implicat ca sofer in atentatele din Paris. Se pare ca el i-ar fi adus la Stade de France pe trei kamikaze, care s-au aruncat in aer. Dupa atac, autoritatile spun ca suspectul a reusit sa ajunga in Belgia cu masina, alaturi de mai multe persoane.

Se pare ca Salah Abdeslam ar fi mers chiar la o cafenea din Bruxelles la o zi dupa masacrul din capitala Frantei. Informatia ca teroristul a mers intr-o cafenea a venit de la avocatul lui Ali Oulkadi, prietenul care l-a luat pe suspect cu masina de la statia de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nord-vestul Bruxelles-ului.

Avocatul Olivier Martins a declarat presei belgiene ca Oulkadi a primit un telefon pe data de 14 noiembrie sa isi astepte prietenul in statia de metrou. In drum spre cartierul bruxellesz Schaerbeek, acestia s-au oprit intr-o cafenea, i-a povestit Ali Oulkadi avocatului.

Teroristul din Paris care umbla liber prin Europa, la o cafenea din Bruxelles dupa atentate

Mai multi teroristi implicati in atentatele din Paris au fost prinsi de fortele de securitate, inclusiv cel care ar fi orchestrat masacrul, insa nu si Abdeslam, despre care initial s-a spus ca ar fi fugit in Germania. Fortele antitero germane au lansat o ampla operatiune de cautare, insa nu l-au gasit, motivul putand fi ca acesta plecase deja spre Siria.

Pe urmele lui Salah Abdeslam, cel mai cautat terorist din Europa - A fugit jihadistul in Germania?

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#terorist Paris Siria, #terorist Paris fugit Siria, #Salah Abdeslam Siria , #atentat Paris