Statul Islamic loveste din nou in inima Frantei: Dubla crima langa Paris

Marti, 14 Iunie 2016, ora 07:15
11729 citiri
Statul Islamic loveste din nou in inima Frantei: Dubla crima langa Paris
Foto: Twitter/@PoliceNationale

Un barbat a ucis, luni seara, cu mai multe lovituri de cutit un politist si pe partenera acestuia, in fata casei lor din apropiere de Paris.

Statul Islamic a revendicat rapid atacul: "Un combatant l-a ucis pe comisarul-adjunct de politie din orasul Les Mureaux, precum si pe sotia acestuia cu arma alba in apropiere de Paris", a anuntat agentia de stiri Amaq legata de gruparea extremista, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, informeaza AFP si Reuters.

Atacatorul, care s-a baricadat in interiorul casei politistului, a fost impuscat mortal de membrii unitatii de elita a politiei RAID.

Politia a gasit, de asemenea, in casa corpul unei femei si un supravietuitor, un baietel de 3 ani, a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, la cateva minute dupa ce RAID a luat cu asalt casa.

Femeia era "cel mai probabil sotia" politistului, a declarat reporterilor procurorul Vincent Lesclous, citat de Reuters.

Autoritatile l-au identificat pe atacator ca fiind un vecin al familiei si au incercat sa negocieze cu acesta in timpul luarii de ostatici. Explozii puternice s-au auzit in Manganville, atunci cand fortele de interventie au intrat in locuinta.

Crima a avut loc in suburbia Parisului Magnanville, la aproximativ 50 km nord-vest de capitala franceza si circa 20 km de Les Mureaux, unde lucra ofiterul de politie.

Potrivit unor surse oficiale, atacatorul ar fi afirmat ca actioneaza in numele gruparii jihadiste Statul Islamic in timpul negocierilor cu RAID. Martori au relatat anchetatorilor ca el ar fi strigat "Allah Akbar" atacandu-l pe politist, adauga Reuters.

Francois Hollande a anuntat o intalnire de urgenta la palatul prezidential si a condamnat acest "act odios".

"Circumstantele acestei crime abominabile vor fi clarificate, iar autoritatile vor determina natura exacta a atacului", a sustinut presedintele.

Intre timp, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, si-a exprimat "tristetea infinita" la primirea vestii decesului unui comandant de politie.

"Atacatorul a fost neutralizat de fortele de interventie, care au demonstrat calm si profesionalism in salvarea baiatului cuplului ucis", a sustinut ministrul citat de The Guardian.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#atentat Paris Statul Islamic, #Paris atac Statul Islamic, #politist ucis Statul Islamic Paris , #atentat Paris
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Cred ca incep sa devin xenofob dupa atatea atentate ale Statului