Ultimele cuvinte ale unuia dintre teroristii de la Paris: pupici pentru familie si pisica

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 17:12
6804 citiri
Ultimele cuvinte ale unuia dintre teroristii de la Paris: pupici pentru familie si pisica
Foto: Arhiva Ziare.com

Sora unuia dintre teroristii de la Paris, Samy Amimour, a povestit cum era fratele ei in adolescenta si care au fost ultimele cuvinte pe care le-a auzit de la el.

Cand tanara a vorbit pentru ultima data cu fratele sau, in luna august, cei doi au purtat o conversatie perfect normala, a dezvaluit ea intr-un interviu acordat CNN.

Samy Amimour i-a spus surorii sale ca le transmite pupici familiei si pisicii, pe care le lasase in Franta cand a plecat. I-a mai zis ca are multe pe cap si ca o va suna din nou in curand.

Insa urmatorea veste pe care a aflat-o Anna Amimour despre fratele sau a fost ca el si alti doi barbati au atacat sala de spectacole Bataclan din Paris si au ucis 89 de oameni. Apoi si-a detonat vesta cu explozibil, aruncandu-se in aer.

"La inceput am fost socata. Tipam de disperare si tristete. Apoi mi-am adunat gandurile si mi-am zis 'trebuie sa fie o greseala' ", a povestit ea.

Dar nu era nicio greseala. Samy Amimour, fratele ei in varsta de 28 de ani, fusese implicat in atentatele coordonate din Paris in care au fost ucisi 130 de oameni.

Anna a marturisit ca intreaga familie se simte vinovata pentru ce s-a intamplat. Nu-si poate explica de ce fratele ei a luat-o pe aceasta cale, din moment ce s-au nascut in aceeasi familie si au crescut impreuna.

Inca nu poate crede ca fratele sau mai mic a fost capabil de asemenea macel. "Era o persoana de treaba, sensibila, putin timida, dar pe care te puteai baza. Ii placea sa rada si sa glumeasca", a povestit ea.

Acest baiat zambitor s-a transformat intr-un criminal in masa dupa ce a plecat in Siria si s-a alaturat Statului Islamic. Se pare ca ultimii ani i-a petrecut acolo.

Cand a plecat, le-a spus rudelor ca merge in sudul Frantei cu prietenii. Nimeni nu si-a imaginat ca nu se va mai intoarce niciodata.

Anna a povestit ca radicalizarea fratelui ei a inceput pe Internet. A observat ca a inceput sa-si schimbe comortamentul in urma cu patru ani: se imbraca diferit, asculta altfel de muzica, se exprima diferit.

Samy a lucrat ca sofer de autobuz in Paris. Anna sustine ca a fost recrutat in cartierul Drancy, o suburbie a capitalei franceze. Tanara crede ca fratele ei a fost spalat pe creier.

A inceput sa mearga la moschee, iar radicalizarea lui Samy a intrat in atentia autoritatilor franceze in anul 2012, dupa ce a incercat sa calatoreasca in Yemen, fiind acuzat de "activitati in colaborare cu grupari teroriste".

Anna sustine ca familia sa a cerut ajutor, dar nu l-a primit. Nu a vrut sa dea mai multe detalii legate de persoanele sau institutiile la care a apelat.

Samy a reusit sa plece in Siria in 2013, iar tatal sau ar fi mers acolo in 2014, incercand sa isi convinga fiul sa se intoarca acasa, potrivit publicatiei franceze Le Monde. Anna nu a vrut sa vorbeasca despre asta.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#terorist Paris sofer autobuz, #terorist Paris pisica, #terorist Paris pupici , #atentat Paris