Un an de la atentatele din Paris: Bataclan si-a redeschis usile - Incident la concertul Sting

Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 15:02
5483 citiri
Un an de la atentatele din Paris: Bataclan si-a redeschis usile - Incident la concertul Sting
Foto: Facebook/Eagles Of Death Metal

In urma cu un an, pe 13 noiembrie, Parisul era lovit de cele mai sangeroase atacuri teroriste din istoria sa. La un an de la tragedie, sala Bataclan - acolo unde 90 de oameni au fost macelariti de jihadisti in timpul unui concert Eagles of Death Metal - si-a redeschis portile cu un concert Sting in memoria victimelor. Evenimentul nu a fost, insa, lipsit de incidente.

Doi dintre membrii trupei Eagles of Death Metal, inclusiv solistul Jesse Hughes, nu au fost lasati sa intre in sala Bataclan, la concertul sustinut sambata seara de Sting, din cauza unor declaratii pe care le-au facut anul trecut dupa atacuri, potrivit Variety.com.

"Au venit, i-am dat afara - sunt lucruri care nu pot fi iertate", a declarat pentru AFP, Jules Frutos, organizatorul evenimentului.

Jesse Hughes a fost aspru criticat pentru reactia sa legata de atacurile din 2015, cand a spus intr-un interviu ca "musulmanii sarbatoreau in strada in timpul atacurilor". Din cauza comentariilor sale antimusulmane, trupa nu a mai fost primita sa concerteze la doua festivaluri de muzica in Franta.

In timpul unui interviu acordat Fox Business News in luna martie, Hughes a insinuat ca paza de la sala Bataclan a fost implicata in atacuri. Mai tarziu, Hughes si-a prezentat scuze pentru ca a facut afirmatii "nefondate". Intr-un alt interviu, el a criticat normele de control al armelor din Franta.

"Regulile voastre frantuzesti cu privire la controlul armelor au impiedicat moartea vreunei persoane la Bataclan?", a spus el. "Daca poate cineva sa raspunda ca da, as vrea sa aud, pentru ca nu cred ca s-a intamplat asta".

Frutos a declarat agentiei AFP in septembrie ca Eagles of Death Metal nu i-a solicitat sa cante din nou la Bataclan, dar daca se va intampla, ii va refuza. "Hesse Hughes a indraznit sa faca niste declaratii false in aceste ultime doua luni. E pura nebunie sa acuzi ca cei de la paza au fost complicii teroristilor... De ajuns. Zero. Punct", au fost cuvintele lui Jules Frutos.

Duminica, membrii trupei Eagles of Death Metal au venit in fata salii Bataclan si au luat parte la ceremonia organizata aici.

Atentatele de anul trecut au lasat in urma 130 de morti si peste 360 de raniti in inima metropolei pariziene. Un tribut pentru victime a fost adus sambata seara, in ajunul comemorarilor, in sala de concerte Bataclan. Acolo, 90 de tineri care asistau la un concert al trupei Eagles of Death Metal au fost masacrati de jihadisti. Bataclan si-a redeschis portile pentru prima data de la atacuri cu un concert al cantaretului Sting.

Duminica au loc mai multe evenimente discrete de comemorare. Francezii au fost rugati sa lase o lumanare aprinsa la fereastra pentru a-si aminti de cele 130 de victime ale atentatelor sangeroase care au vizat sala de concerte Bataclan, sase baruri si restaurante din Paris, precum si Stade de France.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Eagles of Death Metal Bataclan, #atacuri Bataclan, #atacuri Paris , #atentat Paris