Activistii vegani au blocat traficul rutier in mai multe orase din Australia (Foto&Video)

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 13:28
2517 citiri
Activistii vegani au blocat traficul rutier in mai multe orase din Australia (Foto&Video)
Foto: Captura ecran Twitter/ @kiis1011

Grupuri de activisti care militeaza pentru drepturile animalelor au provocat blocaje majore in traficul rutier din mai multe orase din Australia in cadrul unor proteste coordonate, au anuntat luni autoritatile din aceasta tara.

In Melbourne, al doilea oras ca marime din Australia, demonstranti vegani si-au parcat automobilele si s-au asezat pe carosabil in mijlocul aglomeratei intersectii dintre Flinders Street si Swanston Street din centrul metropolei, la o ora de varf.

Protestul a provocat un blocaj major al traficului rutier si a afectat segmente importante din reteaua de transport in comun, scrie DPA.

In doua suburbii ale orasului Melbourne, Pakenham si Cirio, activisti vegani s-au legat cu lanturi de camioane pentru a bloca accesul in abatoare si uzine de procesare a carnii.

"Politia din statul Victoria respecta dreptul oamenilor de a protesta pasnic, insa nu tolereaza niciun comportament antisocial sau violent", au declarat reprezentantii politiei locale.

In acelasi timp, zeci de militanti pentru drepturile animalelor au manifestat in fata unui abator din Warwick, un mic oras din statul Queensland, aflat in apropiere de Brisbane. In timpul protestului, aproximativ 20 de persoane s-au legat cu lanturi de echipamente din interiorul cladirii.

In statul australian New South Wales, noua persoane au fost arestate dupa ce activisti pentru drepturile animalelor s-au legat cu lanturi de dispozitive folosite intr-un abator situat in apropiere de Goulburn, un oras aflat la 195 de kilometri sud-vest de Sydney, a precizat politia australiana.

Grupuri de activisti vegani au protestat in mai multe alte orase din Australia, inclusiv in Sydney si in Hobart, capitala Tasmaniei.

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a declarat ca acest protest este "ne-australian" si a spus ca actiunile intreprinse de activisti sunt "condamnabile".

"Acesta este un tip de activism despre care eu cred ca este potrivnic interesului national, iar interesul national inseamna sa poti sa iti cultivi propriul pamant", a declarat Scott Morrison, luni, pentru postul de radio 2GB.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest vegani Australia, #trafic blocat Australia proteste , #Australia