Care sunt orasele lumii in care se traieste cel mai bine si pe ce loc se afla Bucurestiul

Miercuri, 16 August 2017, ora 17:47
9145 citiri
Care sunt orasele lumii in care se traieste cel mai bine si pe ce loc se afla Bucurestiul
Foto: Arhiva Ziare.com

Melbourne, al doilea oras ca marime din Australia, conduce, pentru al saptelea an consecutiv, topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii.

La alcatuirea clasamentului, realizat de Economist Intelligence Unit's (EIU) dupa analizarea a 140 de orase din intreaga lume, au fost luate in considerare cinci criterii: stabilitate, sanatate, cultura si mediu, educatie si infrastructura.

Melbourne a primit scoruri perfecte pentru sanatate, educatie si infrastructura, astfel ca a realizat un scor general de 97,5 dintr-un maxim posibil de 100.

Urmatoarele locuri din " 2017 Global Livability Ranking" sunt ocupate, in ordine, la un scor foarte strans, de capitala Austriei, Viena, cu un scor de 97,4, urmata de trei orase din Canada (Vancouver, Toronto si Calgary), doua orase din Australia (Adelaide si Perth), capitala Noii Zeelande, Auckland, si doua orase din Europa - Helsinki si Hamburg.

Orasele care se claseaza pe primele locuri "tind sa fie orase de marime medie din tari bogate cu o densitate relativ scazuta a populatiei. Aceste orase pot oferi o gama larga de activitati de recreatie fara un nivel ridicat de criminalitate sau infrastructura impovaratoare", sustin autorii raportului.

La polul opus, cel mai rau stau Damascul, locul 140 din 140 de orase cu un scor general de 30,2, Lagos (Nigeria), Tripoli (Libia), Dhaka (Bangladesh), Port Moresby (Papua Noua Guinee), Alger (Algeria), Karachi (Pakistan), Harare (Zimbabwe), Duala (Camerun) si Kiev (Ucraina).

Bucurestiul se afla pe locul 84 in clasament, stand bine la capitolul stabilitate, unde am obtinut acelasi punctaj ca Amsterdam, Barcelona, Boston sau Roma si mai mare ca Parisul, New York-ul sau Londra.

Raportul EIU scoate in evidenta faptul ca, in ultimii ani, a avut loc o crestere a instabilitatii la nivel mondial, ceea ce a afectat punctajul oraselor in special in Europa, unde mai multe metropole au fost victime ale atentatelor teroriste, precum Paris, Manchester si Stockholm.

Ingrijorarile legate de securitate, inclusiv criza refugiatilor, cresterea amenintarilor teroriste si conflictele din Orientul Mijlociu, Europa de Est si Africa au dus la scaderea cu 0,08% a calitatii vietii la nivel mondial.

Cand vine vorba despre clasamentul oraselor in care conditiile de viata s-au imbunatatit cel mai mult, lider este Teheran, capitala Iranului, urmat de Dubai, Abidjan, Harare si Colombo (Sri Lanka).

Pe de alta parte, in topul oraselor unde nivelul de trai a scazut cel mai mult, pe primele locuri sunt capitalele tarilor afectate de conflicte armate, precum Kiev, Damasc si Tripoli, urmate de Detroit si Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#orasele lumii trait bine, #orasele lumii traieste cel mai bine, #Melbourne traieste bine, #Melbourne Viena nivel trai , #Australia