Teroare la Sydney: Autorul atacului, un musulman radicalizat cu probleme psihice

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 07:24
2799 citiri
Teroare la Sydney: Autorul atacului, un musulman radicalizat cu probleme psihice
Foto: The Telegraph

Man Haron Monis, autorul luarii de ostatici dintr-o cafenea din Sydney, soldata luni cu trei morti si sase raniti, se prezinta drept un musulman radicalizat de origine iraniana, persecutat de autoritati din cauza credintei sale.

Presa australiana vorbeste totusi despre un individ "deranjat", acuzat in justitie pentru acte de violenta si cunoscut pentru trimiterea de scrisori insultatoare familiilor unor militari decedati, relateaza AFP.

Luare de ostatici si steag islamic arborat in Sydney

Luni, inainte de asaltul fortelor speciale, televiziunile au captat imaginea unui barbat cu o barba alba subtire. Ulterior, el a fost ucis impreuna cu doi ostatici.

Autoproclamat "seic", el a pus ostaticii sa afiseze la fereastra cafenelei un steag negru avand o inscriptie cu litere arabe.

Mai tarziu el a cerut sa i se ofere un steag al organizatiei Statul Islamic si sa discute cu premierul Australiei, Tony Abbott, care a inasprit recent legislatia antiterorista si a furnizat mijloace militare pentru lupta contra ISIL.

Nascut in Iran, Man Haron Monis, in varsta de 50 de ani, a sosit in Australia in 1996, in calitate de refugiat.

Luare de ostatici la Sydney: Indignare, dupa ce trecatorii si-au facut "selfie"

El s-a declarat ulterior victima a hartuirii religioase din partea autoritatilor australiene.

Atacatorul a publicat pe site-ul sau www.sheikhharon.com, inaccesibil dupa luarea de ostatici, imagini cu copii arabi morti, afirmand ca "aceasta este dovada terorismului practicat de alte state, rezultatul atacurilor lor aeriene".

De asemenea, el a publicat pe contul sau de Facebook o imagine in care apare inlantuit si afirma ca a fost "torturat in inchisoare din cauza scrierilor sale politice", potrivit Business Insider.

Luare de ostatici in Sydney: Mesajul infiorator al Statului Islamic

El aprecia ca este victima a unei campanii de defaimare in calitate de "militant musulman" si se compara cu fondatorul Wikileaks, australianul Julian Assange.

Fostul sau avocat, Manny Conditsis, a minimizat totusi gradul de fanatism religios al lui Man Haron Monis si a exclus ca actiunile acestuia puteau fi dirijate de catre alte persoane.

Luare de ostatici la Sydney: Atacatorul a fost ucis

"Acesta este un individ cu probleme, care a savarsit o fapta teribila", a afirmat avocatul.

De asemenea, Man Haron Monis se considera specialist in astrologie, numerologie si magie neagra.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#terorist Statul Islamic Sydney, #Man Haron Monis Sydney , #Australia
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Atentie: sint multi musulmani cu probleme psihice !