Avion prabusit in Egipt Cameron sustine ca la bordul aeronavei a explodat o bomba

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 22:28
6476 citiri
Avion prabusit in Egipt Cameron sustine ca la bordul aeronavei a explodat o bomba
Foto: Facebook/David Cameron

Companiile aeriene americane nu mai survoleaza peninsula egipteana Sinai, unde sambata s-a prabusit un avion Airbus 321 al companiei ruse Metrojet, a declarat miercuri Casa Alba.

Totodata, premierul David Cameron a anuntat suspendarea zborurilor companiilor aeriene britanice catre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh, seful Executivului de la Londra afirmand in plus ca ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rusesc nu este exclusa, transmit agentiile AFP si Reuters.

Avion prabusit in Egipt: Misterul se adanceste - sunete neobisnuite si o emisie puternica de lumina

Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, Autoritatea Federala a Aviatiei americane (FAA), a emis inca din luna martie o recomandare prin care solicita companiilor aeriene sa evite survolarea la altitudini joase a peninsulei egiptene Sinai, unde sunt active mai multe grupari teroriste ce pot reprezenta un risc pentru avioanele civile.

Avion prabusit in Egipt: Revendicarea Statului Islamic e "propaganda"

La randul sau, dupa o intalnire avuta la Londra cu presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, premierul britanic David Cameron a declarat ca, potrivit unor "informatii noi", nu este exclus ca prabusirea avionului rus sa fi fost provocata de o bomba. Prin urmare, autoritatea aeronautica britanica a decis, ca masura de precautie, sa suspende zborurile intre Marea Britanie si aeroportul din Sharm el-Sheikh, de unde a decolat avionul Airbus 321 implicat in accident.

Si alte companii aeriene, printre care se numara Air France si Lufthansa, au anuntat de asemenea ca avioanele lor vor ocoli spatiul aerian al peninsulei Sinai.

Avion rusesc prabusit in Egipt: Ce spun serviciile americane despre varianta unui act terorist

Gruparea jihadista Statul Islamic a postat pe Twitter un mesaj in care sustine ca avionul rus a fost doborat de ramura ei egipteana, Wilayat Sina, ca represalii pentru bombardamentele Rusiei in Siria. Totusi, atat autoritatile de la Moscova cat si cele de la Cairo afirma ca nu au niciun indiciu care sa poata confirma aceasta teorie, mai ales ca respectiva grupare nu dispune de rachete capabile sa ajunga la altitudinea de aproape 10.000 de metri, unde ajunsese avionul inainte sa intre in picaj.

Dar nici posibilitatea ca la bordul aparatului sa fi fost amplasata o bomba nu este intru totul exclusa, mai ales ca, potrivit informatiilor preliminare, avionul s-ar fi dezintegrat dupa ce coada s-a desprins de restul fuselajului.

Avion rusesc prabusit in Egipt: De ce s-a rupt aeronava in doua?

Potrivit postului de televiziune CNN, care citeaza un responsabil anonim de la Washington, un satelit militar american a detectat un "flash de caldura" provenind de la respectivul avion, element ce sugereaza de asemenea posibilitatea unui eveniment violent, cum ar fi o deflagratie. Insa echipele ruse si egiptene care investigheaza la fata locului afirma ca deocamdata nu au gasit urme de explozivi, insistand ca ipoteza unei defectiuni tehnice este mult mai probabila.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#avion prabusit Egipt, #bomba avion prabusit Egipt , #avion prabusit Egipt