Cosmarul turistilor in Egipt: Cum a fost evitata doborarea unui avion

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 11:37
8439 citiri
Cosmarul turistilor in Egipt: Cum a fost evitata doborarea unui avion
Foto: Hepta.ro

Un avion britanic cu 189 de pasageri la bord a trecut foarte aproape de o racheta militara, in urma cu doua luni, pe cand se pregatea de aterizare pe aeroportul egiptean din Sharm el Sheikh.

Incidentul a fost dat publicitatii de abia acum, in timp ce turistii britanici din statiunea egipteana incep sa revina acasa dupa tinerea la sol a tuturor zborurilor, din motive de securitate, relateaza ITV.

Se pare ca pilotul aeronavei companiei Thomson a fost nevoit sa actioneze rapid pentru a evita contactul cu racheta, reusind sa aterizeze in siguranta. Compania a raportat incidentul catre Ministerul Transporturilor din Marea Britanie.

Avion rusesc cu 224 de persoane la bord, prabusit in Egipt. Ar fi fost doborat de Statul Islamic

Un purtator de cuvant al Guvernului britanic a precizat: "Am investigat incidentul raportat, la acea vreme, si am ajuns la concluzia ca nu a fost un atac intentionat si cel mai probabil are legatura cu exercitii de rutina ale armatei egiptene, care se desfasurau in acea zona atunci".

Daily Record scrie ca avionul care a decolat de pe aeroportul londonez Stansted a trecut la circa 300 de metri de racheta, iar pasagerilor de la bord nu li s-a spus despre acest incident care a avut loc pe 23 august.

"Copilotul se afla la mansa in acel moment, insa pilotul era in cabina si a vazut racheta venind catre avion. A ordonat ca avionul sa vireze la stanga pentru a evita racheta", sustine o sursa citata de Daily Mail.

Avion prabusit in Egipt: Cameron sustine ca la bordul aeronavei a explodat o bomba

Intre timp, 2.600 de turisti britanici raman in continuare blocati in statiunea egipteana, dupa ce 21 din cele 29 de zboruri ce ar fi trebuit sa ii duca acasa au fost anulate de autoritatile egiptene sau avioanele au fost nevoite sa se intoarca.

Doar 1.400 de turisti au putut fi adusi acasa, in Marea Britanie, vineri.

Zborurile din Sharm el Sheikh catre Marea Britanie au fost suspendate initial miercuri, dupa ce Biroul prim-ministrului britanic a transmis ca un "dispozitiv explozibil" ar fi putut provoca prabusirea avionului rusesc, din urma cu o saptamana.

Avion rusesc prabusit in Egipt: De ce s-a rupt aeronava in doua?

Un avion rusesc la bordul caruia se aflau 224 de persoane s-a prabusit, pe 31 octombrie, in Peninsula Sinai din Egipt, fara a se sti nici acum cu certitudine care au fost cauzele, insa cel mai probabil nu a fost vorba despre o defectiune tehnica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#racheta avion Egipt, #avion rusesc prabusit Egipt, #avion doborat Egipt , #avion prabusit Egipt