Avion prabusit in Franta: Americanii cerusera de acum 6 ani date despre copilotul criminal

Vineri, 01 Mai 2015, ora 09:50
5209 citiri
Avion prabusit in Franta: Americanii cerusera de acum 6 ani date despre copilotul criminal
Foto: Hepta.ro

Autoritatile americane au solicitat acum sase ani informatii despre starea de sanatate a lui Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings prabusit in Alpii francezi la 24 martie, un accident soldat cu moartea a 150 de persoane.

Un document publicat miercuri de New York Times releva ca Autoritatea aeronautica americana (FAA) i-a contactat pe medicii lui Andreas Lubitz pentru a le cere informatii despre starea de sanatate a fostului copilot german, relateaza site-ul 20minutes.fr.

Potrivit raspunsului oferit de medici, tanarul se recuperase dupa un episod de depresie pe care il avusese cu un an mai devreme.

Ancheta privind circumstantele prabusirii avionului Airbus A320 in Alpii francezi a semnalat deja antecedentele depresive, chiar suicidare, ale lui Andreas Lubitz, dar acest document dovedeste ca agentia americana a avut dubii legate de Andreas Lubitz si ca era la curent cu tulburarile sale psihice.

Avion prabusit intentionat in Franta: Noi dezvaluiri despre copilotul Andreas Lubitz

Conform documentului publicat de FAA gratie unei cereri formulate de Freedom of Information Act, Andreas Lubitz ar fi urmat un tratament din ianuarie pana in octombrie 2009.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul a fost depresiv, a primit ajutor psihiatric

Datata cu 10 iulie 2010, scrisoarea medicilor germani, tradusa in engleza, precizeaza ca pacientului i s-au prescris antidepresive (Cipralex si Mirtazapin), dar si un "tratament psihoterapeutic".

Lubitz "s-a insanatosit complet" datorita tratamentului, potrivit medicilor, care atribuie depresia pacientului unei "schimbari aparute in viata sa".

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Lubitz era in concediu medical pe cand urma scoala de pilotaj a Lufthansa, compania-mama a Germanwings. Acest parcurs de doi ani cuprindea un sejur de sapte luni intr-un centru de zbor din Arizona, unde elevul pilot invata sa piloteze avioane usoare.

In iulie 2010, FAA l-a autorizat pe Andreas Lubitz sa-si continue formarea in Statele Unite, dar l-a avertizat ca ar putea sa ii interzica sa piloteze in cazul revenirii depresiei.

Andreas Lubitz a reusit sa-si incheie formarea, a obtinut diploma de pilot si, in cele din urma, un post de pilot la Germanwings.

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

La 24 martie, un avion Airbus A320 al companiei Germanwings care se deplasa de la Barcelona la Dusseldorf s-a prabusit in Alpii francezi provocand moartea a 150 de persoane, intre care 72 de germani si 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prabusit intentionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#avion prabusit Franta copilot depresie , #avion prabusit Franta