Avion prabusit in Franta: Germanwings anuleaza peste 30 de zboruri - echipajele refuza sa zboare

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 25 Martie 2015, ora 08:30
9383 citiri
Avion prabusit in Franta: Germanwings anuleaza peste 30 de zboruri - echipajele refuza sa zboare
Foto: Facebook/German Wings

Peste 30 de zboruri in Europa ale companiei low-cost germane Germanwings au fost anulate, dupa accidentul Airbusului A320 cu 150 de persoane la bord, in Alpii francezi.

Mai multi angajati ai companiei au refuzat sa zboare, din motive personale, a anuntat compania-mama Lufthansa, scrie NDTV.

La Aeroportul Dusseldorf din Germania, locul unde trebuia sa aterizeze Airbusul marti, s-au format cozi lungi cu pasageri care si-au reprogramat zborurile.

Conducerea Germanwings a precizat ca "intelege" decizia echipajelor de a nu zbura si a explicat ca cel mai important este sa se acorde asistenta psihologica angajatilor.

"Intelegem ca intr-o astfel de zi nu pot zbura", a aratat directorul Germanwings, Thomas Winkelmann.

"Acum este mai important sa acordam asistenta psihologica daca e nevoie. Si vom reveni la deplina operationalitate cat de curand posibil. Pentru mine insa, asta este acum o chestiune secundara" a spus si directorul executiv al Lufthansa Carsten Spohr, in Frankfurt.

"Nu trebuie sa uitam: multi dintre angajatii nostri Germanwings ii cunosteau pe membrii echipajului aflati in avionul prabusit", a mai spus acesta.

Miercuri dimineata, echipele de interventie au reluat operatiunile de recuperare a ramasitelor oamensti si ale avionului, pulverizate la impact pe mai multi versanti din Alpii francezi.

Avion prabusit in Franta - LIVE

Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings s-a prabusit marti in sudul Frantei, in Alpi, in regiunea Digne. La bord se aflau 150 de persoane, care au murit.

Avion prabusit in Franta: Povestea miraculoasa a unei surpravietuitoare "prea gravida" sa zboare

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Oficialitatile franceze au anuntat ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

In tragedia din Alpi au murit 47 de spanioli si 67 de germani, doi argentinieni, un american, un columbian, un mexican, un belgian si un cetatean marocan.

In aeronava Airbus A320 se aflau si doi australieni. Nationalitatea a 27 de persoane nu se cunoaste deocamdata.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#avion prabusit Franta zboruri anulate, #avion Franta morti , #avion prabusit Franta