Avion prabusit in Franta: Noi detalii despre pilotul depresiv - Lubitz se temea ca va orbi

Autor: Ana Ilie
Duminica, 06 Martie 2016, ora 11:36
12462 citiri
Avion prabusit in Franta: Noi detalii despre pilotul depresiv - Lubitz se temea ca va orbi
Foto: Hepta.ro

La un an dupa ce un avion cu 149 de persoane la bord a fost prabusit intentionat de copilotul sau in Alpii francezi, apar noi detalii cu privire la starea sa de sanatate.

Copilotul Andreas Lubitz, in varsta de 27 de ani, a izbit avionul A320 al companiei Germanwings de Alpii francezi la 24 martie. Raportul final cu privire la accident va fi facut public la 13 martie, scrie The Daily Mail.

Avion prabusit intentionat in Franta: Noi dezvaluiri despre copilotul Andreas Lubitz

Publicatia germana Bild a aflat mai multe detalii cu privire la ultimele e-mailuri trimise de copilotul depresiv mediculu sau. Cu doua saptamani inainte de tragedie, acesta scria: "Ma tem ca orbesc si nu pot sa imi scot aceasta posibilitate din cap".

Dupa prabusire s-a aflat ca Lubitz suferea si de depresie si de pierdere a vederii. Acum se poate constata ca el se temea ca aceste afectiuni vor duce la pierderea slujbei.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul a fost depresiv, a primit ajutor psihiatric

E-mailul dezvaluie ca acesta lua cel mai inalt nivel de Mirtazapine, un anti-depresiv folosit si ca medicament pentru a induce somnul. Lubitz scria ca medicamentul il face nelinistit si il face sa se panicheze cu privire la vederea sa.

Mai mult, era deranjat de tensiunea permanenta din ochi si ii scria medicului: "Daca nu ar fi ochii, totul ar Fi bine".

Lubitz a consultat 41 de medici in decurs de cinci ani inainte de tragedie. El a avut o tentativa de sinucidere la un moment dat.

La doua zile dupa prabusire, un psihiatru s-a indignat in fata politistilor: "Sa nu-mi spuneti ca a pilotat un avion".

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

La 24 martie, un avion Airbus A320 al companiei Germanwings care se deplasa de la Barcelona la Dusseldorf s-a prabusit in Alpii francezi provocand moartea a 150 de persoane, intre care 72 de germani si 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prabusit intentionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#pilot avion prabusit Franta vedere, #pilot prabusit Franta depresie , #avion prabusit Franta