Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul i-a mintit si pe medici - ce le-a spus inainte de catastrofa

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 14:10
4959 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul i-a mintit si pe medici - ce le-a spus inainte de catastrofa
Foto: Socialchannel.it

Noi dezvaluiri despre copilotul Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit intentionat avionul Germanwings, cu 150 de oameni la bord, in Alpii francezi, arata ca aviatorul nu a mintit doar compania pentru care lucra, ci si pe medici.

Andreas Lubitz se afla in concediu medical in ziua zborului blestemat, insa a ascuns acest lucru de compania aeriana, la fel cum a ascuns si faptul ca suferea de o boala.

De asemenea, el i-ar fi mintit si pe medicii la care s-a dus sa-si trateze problemele de vedere, altii decat cei care i-au dat concediu medical, relateaza ziarul german Bild, citat de Reuters.

Aviatorul le-a spus doctorilor ca, intr-adevar, este pilot si ca lucreaza pentru Germanwings, dar ca se afla in concediu medical si nu mai piloteaza in perioada respectiva.

Avion prabusit in Franta: Copilotul avea probleme de vedere si se adresase medicului

In realitate, acesta pilota in continuare aeronave comerciale si era responsabil pentru viata a sute de pasageri.

Publicatia germana, citand surse familiare cu investigatia, a scris ca Andreas Lubitz a mers recent la medic pentru a-si trata o afectiune la ochi, insa a ascuns in mod deliberat ca in acea perioada pilota avioane comerciale.

De asemenea, potrivit unor documente din cadrul anchetei, Andreas Lubitz ar fi spus ca in 2014 a fost implicat intr-un accident de masina. Se pare ca el ar fi fost ranit cand s-au deschis airbag-urile si s-a ales cu probleme de vedere in urma incidentului.

Copilotul a fost tratat in trecut pentru tendinte sinucigase si informase scoala de piloti a Lufthansa ca avea "depresie severa", in anul 2009, cand si-a intrerupt pentru o perioada studiile.

Avion prabusit intentionat in Franta: Noi dezvaluiri despre copilotul Andreas Lubitz

Avion prabusit in Franta: Copilotul fusese tratat pentru tendinte sinucigase

Lubitz, in concediu medical in ziua zborului

Aceste noi informatii vin in contextul in care procurorii germani au descoperit vinerea trecuta dovezi ca Andreas Lubitz a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Totodata, politia germana a descoperit "un numar mare de medicamente" destinate tratamentului tulburarilor psihice, in urma perchezitiilor care au avut loc in casele aviatorului.

Avion prabusit in Franta: In casa copilotului s-au gasit medicamente pentru tulburari psihice

Vineri au aparut si alte detalii despre starea de spirit a copilotului care a prabusit intentionat avionul companiei Germanwings. Lubitz ar fi trecut printr-o criza existentiala, dupa ce se despartise de iubita.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#copilot Germanwings mintit medici, #copilot Germanwings probleme vedere, #copilot Germanwings minciuni , #avion prabusit Franta
Comentarii