Avion prabusit intentionat: Un supravietuitor al unui accident celebru, despre ce simti inainte de impact

Luni, 30 Martie 2015, ora 11:20
7567 citiri
Avion prabusit intentionat: Un supravietuitor al unui accident celebru, despre ce simti inainte de impact
Foto: Facebook/German Wings

Un pasager al zborului US Airways cunoscut drept "miracolul de pe Hudson" a vorbit despre tragedia aviatica din Alpii francezi, spunand ca este foarte trist pentru familiile victimelor ce s-a intamplat cu avionul Germanwings, cu 150 de oameni la bord, prabusit intentionat de copilot.

Vallie Collins, in varsta de 44 de ani, s-a aflat, in 2009, in aeronava US Airways, care a ramas in aer fata ambele motoare dupa ce a lovit un stol de pasari, insa pilotul a reusit sa aterizeze pe apa, pe raul Hudson din New York.

Nicio persoana nu a murit, iar capitanul aeronavei este acum considerat un erou, opusul lui Andreas Lubitz, aviatorul Germanwings care si-a condus pasagerii intentionat catre moarte, scrie The Mirror.

Avion prabusit intentionat in Franta: Noi detalii despe victime

Collins, mama a trei copii, se afla printre cei peste 150 de pasageri ai US Airways, cand pilotul Chelsey Sullenberger a efectuat o aterizare de urgenta pe apa.

Femeia, care in acele momente credea ca nu isi va mai vedea niciodata familia, a declarat ca inima sa este alaturi de cei care s-au aflat la bordul avionului German Wings, care nu au fost la fel de norocosi.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul ar fi asteptat un copil cu fosta iubita. De ce l-a parasit

"Cand am auzit ca au fost opt minute de coborare si ca ei au petrecut acest timp gandindu-se ca ceva tragic se va intampla, ma face sa ma simt extrem de trista pentru acei pasageri si pentru familiile lor", a marturisit ea.

Accidentul aviatic a facut-o sa isi aminteasca de propria experienta din urma cu sase ani.

"Imi aduc aminte ca rezolvam integrame, asta fac de obicei cand ma urc in avion. Pe ultimul rand unde stateam era un loc liber intre mine si domnul de la fereasta. Am auzit un zgomot foarte puternic. L-am intrebat ce a fost si mi-a spus ca au fost niste pasari. In stanga mea vedeam si simteam miros de fum, m-am gandit ca avem o problema.

De cand pasarile au lovit motorul pana cand am ajuns pe raul Hudson au trecut trei minute si jumatate. (...) Ne afla deasupra uneia dintre cele mai populate zone din lume. M-am gandit la copiii mei si cand am realizat ca nu voi mai fii mama de mireasa si ca nu le voi mai organiza petreceri de ziua de nastere m-a facut sa fiu foarte trista. Eram socata ca la 37 de ani mi s-a scurs timpul", a povestit femeia.

Avion prabusit intentionat in Franta: Bunicul copilotului, medic pediatru din Romania - povestea familiei

Aceasta a precizat ca, pentru ca a atins apa mai intai coada avionului, socul a fost extrem de puternic, insa, odata ajunsa in rau, toata lumea a simtit ca are o a doua sansa.

Asa s-a si intamplat, pentru ca pasagerii si membrii echipajului, 155 la numar, au fost salvati in scurt timp de o nava aflata in apropiere.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#avion prabusit Franta, #avion aterizat rau New York , #avion prabusit Franta