Medicii, socati ca aviatorul Germanwings ascundea o boala: Ce spun despre pilotii care vor sa se sinucida

Vineri, 27 Martie 2015, ora 17:28
5956 citiri
Medicii, socati ca aviatorul Germanwings ascundea o boala: Ce spun despre pilotii care vor sa se sinucida
Foto: Socialchannel.it

Asociatia medicilor care ii testeaza pe pilotii din Germania s-a aratat socata de gestul copilotului Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit intentionat aeronava Germanwings, cu 150 de oameni la bord, in Alpii francezi, de a ascunde ca avea concediu medical in acea zi.

Presedintele Deutsche Fliegerarztverband, asociatia medicilor din aviatia germana, considera ca a fost "cu totul iresponsabil" din partea lui Andreas Lubitz sa zboare, dupa ce medicii au emis o adeverinta in care au notat ca nu este apt pentru pilotaj, scrie The Guardian.

"Este oribil, din ce in ce mai greu de inteles. Este cu totul iresponsabil ca a zburat, desi avea un certificat care spunea ca nu e pregatit pentru munca, adica nu e apt de zbor. Tot ce a facut reprezinta niste actiuni criminale", a declarat medicul Hans-Werner Teichmuller.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Acesta a vorbit si despre posibilitatea introducerii unor teste psihologice mai dure pentru piloti, spunand ca este foarte posibil ca operatorii de zbor sa ia in curand aceasta masura.

"Insa un pilot care intentioneaza sa faca asa ceva poate fi destul de priceput astfel incat sa para o persoana echilibrata, chiar daca vrea sa se sinucida. Cu niciun proces de examinare nu poti fi sigur 100%", a subliniat acesta.

Teichmuller a precizat ca "probabilitatea ca asa ceva sa se intample din nou nu este foarte ridicata, din fericire", adaugand ca saluta faptul ca multe companii aeriene au introdus obligativitatea ca in cabina de pilotaj sa se afle in permanenta doua persoane.

Copilotul, in concediu medical in ziua zborului

Declaratiile medicului vin dupa ce procurorii germani au descoperit dovezi ca Andreas Lubitz a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului. Ei au descoperit documentul care atesta ca se afla in concediu medical rupt.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Jurnalsitii de la Berlin au mai scris ca aviatorul suspectat ca a prabusit intentionat avionul Germanwings, s-ar fi tratat de depresie in trecut. In anul 2009, Andreas Lubitz ar fi fost diagnosticat cu "depresie severa" si ar fi urmat tratamente psihiatrice timp de un an si jumatate, intrerupandu-si si pregatirea de pilotaj din aceasta cauza.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul a fost depresiv, a primit ajutor psihiatric

Reactie neasteptata de la psihiatrii, despre pilotii cu depresie: Zboara de decenii fara probleme, nu stigmatizati!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#copilot concediu medical, #copilot depresie, #copilot avion prabusit , #avion prabusit Franta