Tragedia aviatica din Franta: Cine e copilotul care a omorat cu buna stiinta 149 de oameni

Joi, 26 Martie 2015, ora 15:06
15416 citiri
Tragedia aviatica din Franta: Cine e copilotul care a omorat cu buna stiinta 149 de oameni
Foto: Facebook/German Wings

Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings prabusit marti in Alpii francezi, ar fi vinovat pentru moartea tuturor celor aflati la bord, dupa cum au declarat joi procurorii din Franta.

Din informatiile obtinute pana acum dupa analizarea cutiei negre a aeronavei Airbus A320, se pare ca Andreas Lubitz, care avea 28 de ani, ar fi prabusit intentionat aeronava.

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

El l-a blocat pe pilot in afara cabinei, in timp ce, de la mansa, a facut manevrele necesare pentru coborare, fara sa intre in panica, fara sa transmita vreun semnal de urgenta, dupa cum au aratat inregistrarile din cabina.

Andreas Lubitz, care era de nationaliate germana, lucra din septembrie 2013 pentru Germanwings, operatorul de zbor low cost al companiei aeriene Lufthansa. Tanarul avea o experienta de 630 de ore de zbor acumulata la Germanwings, relateaza El Mundo.

Avionul prabusit in Franta s-a facut bucatele: Confetti... Nu erau oameni. Doar bucati din ei

Lubitz era originar din orasul german Montabaur, situat in districtul Westerwald, landul Rheinland-Pfalz. Acesta a studiat in orasul Bremen, precum si la Scoala de Pilotaj a Lufthansa, unde a obtinut un certificat ca este perfect pregatit pentru a pilota un avion comercial.

In septembrie 2013, copilotul a primit un certificat prestigios si din partea Administratiei Federale de Aviatie (FAA) americana, pentru ca a absolvit cu succes cursurile de pilotaj si pentru ca indeplinea standardele medicale impuse de organizatie.

Primarul orasului Montabaur, Gabriele Wieland, a declarat pentru agentia de stiri DPA ca Andreas Lubitz locuia cu parintii in aceasta localitate si avea, de asemenea, o locuinta in Dusseldorf, unde avionul ar fi trebuit sa aterizeze, scrie International Business Times.

Pilotul, tata a doi copii, mii de ore de zbor

Pe de alta parte, pilotul avionului, Patrick S., care a fost blocat de Lubitz in afara cabinei si care a incercat cu disperare sa patrunda inauntru - dupa cum se poate auzi pe inregistrarile extrase din cutia neagra, era un aviator experimentat.

El avea peste 6.000 de ore de zbor doar pe modelul Airbus si cunostea la perfectie ruta pe care se deplasa avionul, Barcelona - Duselldorf, pe care a parcurs-o de foarte multe ori. Acesta era casatorit, avea doi copii si lucra la Germanwings din mai 2014.

Avion prabusit deliberat

Procurorii francezi au explicat joi, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca avionul Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusit in mod deliberat de copilot.

Avion prabusit in Franta: Unul dintre cei doi piloti, blocat in afara cabinei

Nu este vorba despre un act terorist, a subliniat procurorul de caz, ci de o sinucidere, desi, "atunci cand esti responsabil de moartea a 150 de persoane, nu cred ca mai poti spune ca e sinucidere".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copilot prabusit avion Franta, #Andreas Lubitz copilot, #Andreas Lubitz copilot Germanwings , #avion prabusit Franta