Avion doborat in Ucraina Gest revoltator al separatistilor: Au furat toate cadavrele recuperate

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 12:24
12311 citiri
Avion doborat in Ucraina Gest revoltator al separatistilor: Au furat toate cadavrele recuperate

Separatistii rebeli au luat toate cele 196 de cadavre ale pasagerilor aeronavei Malaysia Airlines, doborata joi in estul Ucrainei. Pana in prezent, aceasta era cifra cadavrelor recuperate.

Jurnalistii Associated Press i-au vazut pe rebeli punand trupurile neinsufletite aflate in saci in camioane sosite sambata la locul prabusirii si disparand cu acestea. Duminica, jurnalistii nu au mai vazut cadavre la fata locului, iar angajatii serviciilor de urgenta cautau fragmente de cadavre pe spatii intinse, relateaza AP.

Purtatorul de cuvant al autoritatilor din Ucraina Natalia Bistro a spus ca angajatii serviciilor de urgenta au muncit in conditii de presiune si sub constrangeri, fiind fortati sa le dea trupurile neinsufletire rebelilor inarmati.

"Locul in care au fost duse cadavrele nu ne este cunoscut", a spus Bistro.

Alexander Piliusni, un angajat al serviciului de urgenta, a spus ca rebelii au luat cadavrele de la fata locului in cateva ore, adaugand ca el si colegii sai au fost nevoiti sa predea cadavrele separatistilor prorusi, pentru ca "acestia sunt inarmati si noi nu suntem".

Celelalte 102 de cadavre nu au fost recuperate inca.

Avion doborat in Ucraina: Iata lista completa a pasagerilor si a membrilor echipajului

Autoritatile ucrainene ajunsesera la un acord cu rebelii prorusi

Initial, un oficial ucrainean anuntase ca guvernul din Ucraina si separatistii prorusi care controleaza locul prabusirii avionului ajunsesera la un acord preliminar pentru mutarea cadavrelor pasagerilor din zona.

Stirile de la fata locului potrivit carora cadavrele pasagerilor se afla de cateva zile sub soarele puternic au revoltat intreaga lume si in special Olanda, aproape jumatate dintre cei morti avand nationalitate olandeza, anunta KVVX.com.

Ucraina si separatistii prorusi se acuza reciproc de doborarea avionului MH17, care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si s-a prabusit de la peste 10.000 de metri inaltime, dupa ce a fost lovit de o racheta. Ambele parti neaga implicarea in doborarea avionului.

Avion doborat in Ucraina Seful separatistilor socheaza: Multi pasageri erau morti de cateva zile

SUA a aruncat vina asupra separatistilor, spunand ca avionul a fost doborat de o racheta SA-11 aflata pe teritoriul detinut de rebeli. Serviciile secrete din SUA sugereaza ca separatistii au primit mai multe astfel de rachete de la Rusia saptamana trecuta. Dar atat Rusia cat si rebelii neaga orice implicare.

In ciuda apelurilor liderilor mondiali pentru o investigatie internationala independenta, separatistii armati au limitat accesul observatorilor europeni la fata locului vineri si sambata.

"Trebuie sa fim foarte atenti", a spus un observator, adaugand ca "noi suntem civili inarmati, asa ca nu ne aflam in situatia de a ne contrazice cu persoane care detin arme puternice".

Departamentul de Stat al SUA a calificat refuzul rebelilor de a permite accesul observatorilor si jurnalistilor la locul accidentului drept "un afront la adresa celor care au pierdut persoane dragi si a demnitatii victimelor".

In ciuda restrictiilor cu care s-au confruntat jurnalistii si observatorii, liderul separatist Alexander Borodai a insistat ca rebelii nu s-au amestecat in munca observatorilor.

Autoritatile din Olanda s-au declarat socate si indignate de modul in care au fost tratate corpurile victimelor: "Stirile pe care le-am primit astazi despre modul in care erau tarate cadvrele peste tot si nu au fost tratate asa cum trebuia sa se intample au cauzat un soc puternic in Olanda".

Ministrul de Externe al Olandei, Frans Timmermans, i-a transmis presedintelui ucrainean Petro Porosenko urmatorul mesaj: "Oamenii sunt suparati si nervosi cand aud ce se intampla acolo".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#avion doborat Ucraina, #cadavre pasageri avion Ucraina, #separatisti cadavre pasageri avion , #avion prabusit in Ucraina