Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avion doborat in Ucraina: Intelegere cu separatistii rusi - cui vor preda cutiile negre

Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:21
3695 citiri
Avion doborat in Ucraina: Intelegere cu separatistii rusi - cui vor preda cutiile negre

Premierul malaezian Najib Razak a anuntat, marti, ca a ajuns la o intelegere cu separatistii prorusi din estul Ucrainei, care au acceptat sa predea presupusele cutii negre ale avionului doborat saptamana trecuta.

El a reusit astfel sa ajunga la un acord pe care liderii statelor mai puternice, europene, nu l-au putut obtine, relateaza New York Times.

Avion doborat in Ucraina: Rebelii prorusi au recuperat cutiile negre

Najib a facut anuntul intr-o conferinta de presa, precizand ca a ajuns la o intelegere cu Alexander Borodai, seful fortelor insurgente din regiunea Donetk, care a fost de acord sa trimita trupurile neinsufletite cu trenul in Harkov, un oras controlat de guvernul ucrainean.

Oficialii malaezieni vor supraveghea transferul

Sase oficiali malaezieni vor supraveghea transferul cadavrelor in Harkov si preluare lor de catre autoritatile olandeze. De asemeenea, cele doua cutii ale aeronavei, care sunt, de fapt, portocalii, vor fi inmanate reprezentantilor malaezieni din Donetk.

Anterior, separatistii din estul Ucrainei au spus ca vor preda cutiile negre numai Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile (ICAO), care desfasoara o investigatie asupra tragediei.

Avion doborat in Ucraina: Separatistii anunta cui predau cutiile negre

Aparatele au fost duse in Donetk si se afla in posesia sefului regiunii, Alexander Borodai. Acesta a spus ca le va preda doar expertilor ICAO, o unitate specializata a ONU, urmand ca investigatorii sa verifice daca obiectele provin, intr-adevar, de la aeronava prabusita cu aproape 300 de oameni la bord, printre care si un roman, in apropiere de granita cu Rusia.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord, printre care un roman, s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului.

In timp ce Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunand ca "nimeni nu zboara pe cerul nostru". Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

Un lider separatist ordona: Puneti mana pe cutiile negre. Moscova intreaba de ele!

Guvernul din Ucraina a postat duminica pe YouTube o inregistrare cu mai multe conversatii intre rebelii prorusi din care reiese ca acestia incercau sa gaseasca si sa ascunda cutiile negre ale avionului doborat in Ucraina, la ordinele Moscovei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#cutii negre avion Ucraina, #separatisti cutii negre, #cutii negre premier Malaezia, #avion prabusit Ucraina , #avion prabusit in Ucraina