Avion doborat in Ucraina: Rusia paseaza vina la americani. Expertii OSCE nu pot ajunge la locul tragediei

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 23:05
60035 citiri
Avion doborat in Ucraina: Rusia paseaza vina la americani. Expertii OSCE nu pot ajunge la locul tragediei

Noi dezvaluiri au iesit la iveala, vineri, in legatura cu avionul doborat de rachete in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. In urma tragediei aviatice, 298 de oameni, printre care si un roman, si-au pierdut viata.

Presedintele american Barack Obama a declarat ca avionul a fost doborat de o racheta sol-aer trasa dintr-o zona controlata de separatistii pro-rusi, acuzand Rusia ca ii sustine pe separatisti cu armament si echipamente militare sofisticate.

In replica, oficialii rusi spun ca americanii au facut acuzatii fara sa studieze faptele si insista ca, de fapt, SUA sunt de vina pentru tragedia aviatica, deoarece au creat instabilitate in estul Ucrainei.

Cautarile vor continua si sambata, dupa ce monitorii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa anunta ca nu au reusit sa obtina vineri un culoar sigur de acces catre zona in care s-a prabusit avionul.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor:

22:30 - Ministru adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, spune ca americanii au facut acuzatii fara sa studieze faptele si insista ca, de fapt, SUA sunt de vina pentru tragedia aviatica. "Washingtonul este responsabil pentru ca s-a amestecat in Ucraina si a creat instabilitate politica. SUA ar trebui sa se gandeasca la consecintele actiunilor sale", a spus oficialul rus

22:00 - Intr-un comunicat al Ministerul ucrainean de Externe, adresat familiilor decedatilor care se afla sau urmeaza sa ajunga in Ucraina, se arata ca demersurile autoritatilor sunt obstructionate de "teroristi".

"Situatia la locul catastrofei este dinamica. Eforturile noastre de a aranja procedurile intr-un mod corespunzator sunt impiedicate de teroristi", se arata in comunicatul Ministerului.

21:54 - Senatorii americani iau in calcul adoptarea unei legislatii care sa permita aplicarea de noi sanctiuni in privinta Rusiei, a declarat senatorul Chris Murphy pentru Reuters.

21:40 - Purtatorul de cuvant al OSCE, Michael Bociurkiw, a declarat ca observatorii vor reveni sambata la locul accidentului aviatic.

"Vom reveni maine (sambata - n.red.), poimaine si in ziua urmatoare. Maine va fi o zi dificila. Sunt o multime de experti din Olanda si din Malaezia adunati la Kiev, precum si rude ale victimelor. Cadavrele au inceput sa se umfle si sa intre in putrefactie. Este absolut necesara prezenta unei echipe de experti. Sunt o gramada de lucruri de facut intr-un interval foarte scurt", a declarat Bociurkiw.

21:30 - Un purtator de cuvant al Ministerului rus al Apararii a declarat ca niciun lansator de rachete de tip Buk si niciun altfel de dispozitiv militar aflat in dotarea fortelor armate ruse nu au trecut granita in Ucraina. "Un astfel lucru nu poate fi facut in secret", a spus oficialul.

21:07 - Pilotul avionului Boeing 777, Wan Amran Wan Hussin, i-a trimis sotiei sale un mesaj pe WhatsApp la scurt timp inainte de decolare, in care i-a spus ca va ajunge "curand" acasa. Acesta are doi copii, unul de 8 ani si unul de 10 ani, iar amandoi au fost informati cu privire la tragedie.

20:57 - Serviciul britanic de investigare a accidentelor aviatice (AAIB) va trimite o echipa de experti la locul accidentului, pentru a stabili in ce masura au fost implicate fortele militare in doborarea avionului.

20:43 - Ambasadorul Elvetiei la OSCE, Thomas Greminger, a carui tara detine in prezent presedintia organizatiei, a declarat ca observatorii trimisi in estul Ucrainei au acces doar la o parte din zona unde sunt imprastiate resturile avionului. Echipa OSCE a fost oprita sa inainteze de un grup de indivizi inarmati.

20:30 - Alexandr Nekrasov, un fost consilier al administratiei de la Kremlin, l-a acuzat pe Brack Obama ca duce "o propaganda ofensiva" inainte ca ancheta sa fi fost demarata. De asemenea, acesta a spus ca exista o perceptie gresita in Occident cu privire la faptul ca Rusia ar detine controlul asupra separatistilor.

"Sunt multe grupari care au propriile lor planuri de atac si surse de armament. O parte dintre militarii ucraineni au trecut de partea cealalta si acum lupta de partea separatistilor", a spus Nekrasov.

20:10 - O sursa din cadrul OSCE citata de BBC sustine ca echipa de observatori care a ajuns in estul Ucrainei nu are acces total la locul unde s-a prabusit avionul. Conform sursei citate, mai multe focuri de arma, trase de separatisti, au putut fi auzite in zona unde se afla observatorii OSCE, insa acestea nu au fost indreptate asupra lor.

20:00 - Presedintele Parlamentului unicameral al Ucrainei (Rada Suprema), Oleksandr Turcinov, a facut un apel la comunitatea internationala sa furnizeze armament si echipamente de razboi tarii sale.

"Facem un apel la intreaga lume civilizata: este timpul nu doar sa empatizati cu ucrainenii, ci sa ne si ajutati in ceea ce priveste echipamentele tehnice si militare. Desigur, suntem recunoscatori pentru sustinerea si solidaritatea aratata prin sanctiunile economice (impuse Rusiei - n.red.), dar este timpul sa punem capat agresiunii. Este timpul ca lumea civilizata sa se alature Ucrainei si sa ajute la distrugerea teroristilor, indiferent de unde vin, asigurant armament modern si echipament militar", a scris Turcinov pe pagina sa de Facebook.

19:45 - Dupa cinci ore de consultari, reprezentantii statelor membre ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au adoptat o rezolutie cu privire la prabusirea avionului Malaysia Airlines. Documentul nu include insa ipoteza lansata de Ucraina, care "condamna teroristii care au doborat avionul".

Reprezentantul Rusiei la OSCE, Andrei Kelin, a dezvaluit ca documentul include si un paragraf care face referire la crearea de conditii pentru incetarea de urgenta a focului in estul Ucrainei.

19:17 - "Exista o singura persoana despre care putem spune cu adevarat ca este cetatean american. Nu vreau sa spun cu siguranta ca nu ar fi si alti cetateni americani, dar pe baza informatiilor din pasapoarte, aceasta este cea mai buna concluzie pe care o putem trage. Acest lucru nu ne micsoreaza mahnirea pentru ceeea ce s-a intamplat.

In ceea ce priveste sanctiunile economice, am incercat sa potrivim aceste sanctiuni pentru a avea un impact asupra institutiilor rusesti care au o implicatie in estul Ucrainei. (...) Credem ca in acest moment sanctiunile pe care le-am aplicat au un impact asupra Rusiei si nu asupra economiei globale", a conchis Barack Obama.

19:08 - Barack Obama a mai spus ca sunt si multe "dezinformari" in estul Ucrainei si ca este prea devreme pentru a anticipa intentiile celor care au lansat atacul ce a doborat avionul. De asemenea, acesta a mai spus ca nu a vazut actiuni "concrete", care sa dea incredere ca Rusia a facut eforturi pentru incetarea focului in estul Ucrainei.

"Nu stim exact ce s-a intamplat acolo si nu vreau sa o iau inaintea faptelor, dar stiu exact ca am vazut o escaladare a violentelor. (...) Nu este posibil ca acesti separatisti sa actioneze asa cum o fac, sa aiba echipamentul pe care il au, lasand la o parte ce s-a intamplat, nu este posibil sa doboare un avion. Pentru asta e nevoie de echipament sofisticat care vine din Rusia. (...) Violenta care este acolo este din cauza sprijinului venit din Rusia", a mai spus Barack Obama.

18.59 - Presedintele Barack Obama si-a inceput discursul.

"Stim ca cel putin un cetatean a fost omorat, rugaciunile noastre sunt cu el. (...)

Dovezile arata ca avionul a fost doborat de o racheta care a fost lansata dintr-o zona controlata de rebeli. Stim ca nu este prima data cand un avion este doborat in acest loc. Rebelii au doborat un avion si un elicopter, iar zilele trecute au spus ca au doborat si un avion de vanatoare. (...)

Ceea ce s-a intamplat este o tragedie globala, avionul era plin de cetateni din multe tari. (...)

Trebuie stabilit ceea ce s-a intamplat cu adevarat, ceea ce poate fi determinat faptic. In afara speculatiilor nimeni nu poate dovedi ce s-a intamplat in termeni generali, cred ca este important pentru noi sa recunoastem ca acest ingrozitor eveniment aratata ca pacea trebuie restabilita in Ucraina.

Vrem ca Rusia sa urmeze calea pacii in Ucraina, dar pana acum nu a urmat acea cale. In schimb a incalcat libertatea cetatenilor ucraineni si a profitat de influenta pe care o are asupra separatistilor", a declarat Barack Obama.

18.54 - Reprezentantii Malaysia Airlines au transmis ca numarul britanicilor aflati in avion este de 10, desi initial se spunea ca ar fi 9, transmite The Telegraph.

18.48 - Autoritatile din autoproclamata republica Donetk au confirmat ca vor permite accesul in zona observatorilor OSCE si a celorlalti experti implicati in investigarea cauzelor tragediei aviatice. "Suntem extrem de interesati de o ancheta impartiala si completa si sunt pregatiti sa oferim accesul nestingherit la locul accidentului", a declarat premierul autoproclamatei republici separatiste din estul Ucrainei, Alexandr Borodai.

18.41 - Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a avertizat asupra unei incercari "de a aduce atingere rezultatului anchetei" privind prabusirea aeronavei si se intreaba de ce controlorii de trafic din Ucraina au permis tranzitarea zborului de civili printr-o zona de conflict.

18.32 - Reprezentantul Argentinei la ONU a avertizat ca ar putea aparea un "joc al acuzatiilor" si a facut apel la prudenta in declaratii pana la finalizarea investigatiilor.

18.28 - Conferinta de presa a presedintelui american Barack Obama pe tema situatiei din Ucraina a fost amanata, transmite Reuters.

18.20 - Desi anuntasera ca 30 de observatori vor ajunge in Ucraina abia sambata, reprezentantii OSCE au anuntat ca delegatia a sosit deja la locul unde s-a prabusit avionul Boeing 777. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant Tatiana Baieva.

18.12 - Serviciul pentru Situatii de Urgenta din Ucraina a transmis ca nu a intrat in posesia cutiilor negre ale aeronavei prabusite, transmite Ukrinform. Purtatorul de cuvant al Centrului pentru Informatii Analitice din cadrul Consiliului National de Securitate si Aparare din Ucraina, Andri Lisenko, a transmis printr-un comunicat: "Am facut o solicitare si, potrivit unei informari a Serviciului pentru Situatii de Urgenta, cutiile negre nu au fost inca predate".

18.02 - ONU face un apel pentru incetarea focului in estul Ucrainei, iar trimisul SUA la ONU, Chief Jeffrey Feltman, a declarat ca se va deplasa la Kiev si la Moscova in zilele care urmeaza.

17.56 - Presedintele american Barack Obama va sustine vineri, la ora locala 11:30 (ora 18:30, ora Romaniei - n.red.) o conferinta de presa de la Casa Alba, pe tema situatiei din Ucraina.

17.54 - Papa Francisc a indemnat la pace in Ucraina, ca urmare a doborarii avionului malaezian pe teritoriul acestei tari. Acesta a transmis, intr-un comunicat remis de Vatican, ca se roaga pentru victime si ca este consternat de cele intamplate.

17.50 - Presedintele ucrainean Petro Porosenko a vorbit la telefon cu cancelarul german Angela Merkel si premierul britanic David Cameron despre echipa care se va ocupa de investigarea incidentului aviatic.

17.32 - Mai multi experti din cadrul Biroului Federal de Investigatii (FBI) si Agentiei Federale pentru Securitatea Transporturilor (NTSB) ar putea participa la ancheta ce isi propune sa stabileasca motivele prabusirii aeronavei.

Expertii ar putea participa cu rol consultativ la ancheta, a declarat un oficial american citat de ABC News.

17.28 - Cursele Tarom catre si dinspre Moscova vor circula, duminica si luni, insa vor evita spatiul aerian ucrainean, transmite Mediafax.

Astfel, cursa care va pleca duminica de la Moscova la 13:15 va sosi la Bucuresti la 17:45, iar cursa care va pleca, in aceeasi zi, de la Bucuresti la 18:40 va ajunge la Moscova la 21:30.

Luni, aeronava Tarom care va decola la 13:10 de la Moscova va ajunge la 17:40 la Bucuresti, iar cea care va decola la 18:40 de la Bucuresti va ateriza in Capitala Rusiei la 21:30.

17.10 - Potrivit Itar Tass, numarul olandezilor aflati la bordul aeronavei doborate joi este de 189.

17.05 - Consiliul de Securitate al ONU solicita "o investigatie amanuntita si independenta la nivel international" in cazul doborarii avionului malaezia MH17 in estul Ucrainei.

17.00 - Cadavrele victimelor vor fi identificate cu ajutorul specialistilor de la Interpol. Ramasitele victimelor vor fi transportate la un laborator medico-legal din Harkov, acolo unde vor fi analizate de specialisti pentru identificare.

Serviciile diplomatice de pe teritoriul Ucrainei se vor asigura ca rudele victimelor care vor merge in Ucraina pentru formalitati vor primi vize de sedere.

16.45 - Observatorii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) vor ajunge in zona in care s-a prabusit avionul Malaysia Airlines sambata, pe 19 iulie, in a doua parte a zilei. Delegatia va fi compusa din 30 de membri care vor monitoriza situatia din estul Ucrainei. Acestia vor fi cazati la Donetk, de unde vor efectua deplasari la locul tragediei.

16.40 - Ministrul malaezian al Transporturilor, Hussein Hishammuddin, a spus ca tara sa va trimite 62 de specialisti in Ucraina pentru a investiga cauzele tragediei aviatice. Delegatia va fi compusa fin reprezentanti ai Fortelor Aeriene din Malaezia, experti in aviatie si doctori, informeaza Itar Tass.

16.21 - Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines a fost reluata, vineri, pe o ruta care ocoleste spatiul aerian ucrainean pe deasupra Romaniei, potrivit Calea Europeana, care citeaza informatii Flight Radar 24.

15.55 - Premierul Victor Ponta a postat, vineri, un mesaj pe o retea de socializare, in care vorbeste despre catastrofa din estul Ucrainei.

"Ce s-a intamplat in Ucraina este o tragedie teribila! Suntem cu totii socati de acest eveniment, si cred ca vinovatii trebuie gasiti rapid si pedepsiti!

In astfel de momente, nu conteaza nici politica, nici diferentele dintre noi - conteaza doar umanitatea noastra si capacitatea de a ne proteja de astfel de incredibile tragedii. (...) Suntem alaturi de familiile celor disparuti!", a notat pe Facebook Victor Ponta.

15.51 - Cadavrele a 181 de pasageri au fost gasite pana vineri dupa-amiaza, a afirmat Serviciul de Urgenta din Ucraina.

15.47 - O conferinta de presa a avut loc acum putin timp la Amsterdam, unde familiile victimelor au primit informatii despre avionul cu care au calatorit rudele lor. Acestea vor primi cate 5.000 de dolari pentru chletuielile imediate, arata The Telegraph.

15.41 - Oficiali ai NATO au precizat ca sunt ingrijorati in legatura cu numarul in crestere de armament "sofisticat" care opereaza in estul Ucrainei. Acestia au adaugat ca NATO avea doua avione AWACS de supraveghere in patrula in Romania si in Polonia in momentul in care aeronava malaeziana a fost doborata si ca, in prezent, sunt verificate inregistrarile.

"Nu ne asteptam ca avionul nostru sa fi inregistrat incidentul", a mentionat oficialul NATO, avand in vedere distanta mare la care se afla acesta fata de locul prabusirii, arata AFP.

15.28 - Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a declarat ca Rusia va risposta daca Ucraina ataca, intr-un interviu acordat postului TV Rossyia 24.

"Am avertizat deja ca, daca va continua, vom lua masurile necesare. Cel putin, daca este clar ca a fost intentionat, sunt convins ca vom fi nevoiti sa distrugem un astfel de punct (din care se trage - n.red.) ", a spus oficialul rus.

15.17 - Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a declarat ca Rusia nu intentioneaza sa obtina cutiile negre ale avionului, dupa ce autoritatile de la Kiev au precizat ca aparatele nu trebuie sa parasesca Ucraina.

15.13 - Ultranationalistii de la Sectorul Dreptei din Ucraina intentioneaza sa trimita 5.000 de voluntari in estul Ucrainei. Singura cerinta a gruparii este ca activistii sa fie dotati cu echipamente militare.

14.50 - Senatorul republican John McCain sustine, intr-un interviu acordat televiziunii MSNBC, ca este timpul ca Statele Unite sa le dea armament autoritatilor ucrainene. Acesta este de parere ca avionul a fost doborat de separatistii prorusi sau chiar de Rusia.

14.27 - Un senator olandez se afla printre victimele catastrofei aviatice din Ucraina.

14.23 - Decanul UMF Cluj a declarat ca studentul mort in tragedia din Ucraina mergea la un congres de cercetare stiintifica, si anume la o conferinta internationala pe tema HIV din Montreal, la care urmau sa participe peste 100 de experti mondiali. Toti au murit insa in urma prabusirii avionului. Tanarul studia de doi ani la Sectia de Medicina in limba engleza.

14.20 - In noaptea de joi spre vineri militantii prorusi au mutat sistemul sol-aer Buk de la locul din care ar fi tras asupra avionului Boeing 777, anunta Ukrinform.

14.15 - Romanul care a murit in catastrofa aviatica din Ucraina avea si cetatienie canadiana, anunta Realitatea Tv si Romania Tv.

14.02 - Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat intr-un interviu acordat postului de televiziune Rusia 24 ca tara sa va acorda sprijin logistic Ucrainei in anchetarea catastrofei aviatice.

13.53 - O ruda indepartata a premierului malaezian Najib Razak se afla printre pasagerii avionului doborat, potrivit ziarului Star.

13.45 - Romanul care se afla in avionul prabusit era student la Universitarea de Medicina si Farmacie din Cluj, transmite Digi24.

13.22 - Exista mai multi pasageri care ar fi trebuit sa se imbarce in acest avion, insa au intarziat sau n-au prins loc, iar aeronava a plecat fara ei. De asemenea, altii au renuntat sa mai zboare pentru a face economii, arata The Telegraph. Toti acesti oameni au ramas socati in momentul in care au aflat ca aparatul s-a prabusit.

In filmarea de mai jos apare reactia unei familii care nu a mai prins loc la cursa MH17.

13.16 - Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care monitorizeaza situatia din Ucraina, se reuneste de urgenta, vineri, pe tema avionului prabusit.

13.05 - Ministerul rus al Apararii sustine ca a inregistrat pe radar activitatea unui lansator de rachete ucrainean BUK.

12.47 - In Olanda este zi de doliu national vineri. Premierul Mark Rutte a cerut ca toate institutiile sa arboreze drapelul in berna.

12.45 - Echipele de salvare din Ucraina au gasit, vineri dimineata, a doua cutie neagra a aeronevei doborate, dupa ce primul aparat a fost recuperat joi, relateaza Reuters.

12.42 - Cancelarul german Angela Merkel a cerut incetarea imediata a focului in estul Ucrainei, pentru continuarea investigatiei legate de prabusirea avionului malaezian. Ea a cerut identificarea unei solutii politice la aceasta criza.

12.25 - Ambasadorul ucrainean, Teofil Bauer a sustinut ca serviciile Ucrainei au obtinut dovezi inconstestabile ca avionul a fost doborat de teroristi cu arme rusesti si a acuzat Kremlinul ca destabilizarea pe care a provocat-o in Donbas, regiune ce cuprinde Donetk si Luhansk, este "o amenintare directa la adresa pacii si securitatii internatioanle".

Avion prabusit in Ucraina: Dovezi incontestabile ca teroristii l-au doborat intentionat

12.19 - Un cetatean roman se afla la bordul avionul doborat in Ucraina, anunta Ministerul roman de Externe.

Avion doborat in Ucraina: Un roman se afla la bord

"Urmare a verificarilor care continua, in vederea stabilirii identitatii tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informatii potrivit carora, pe lista transmisa pana la acest moment de compania Malaysian Airlines se regaseste un cetatean care detine dubla cetatenie, inclusiv cetatenie romana", se arata intr-un comunicat al MAE remis Ziare.com.

12.05 - Ambasada Ucrainei la Bucuresti a facut primele declaratii legate de tragedia de langa Donetk. Ambasadorul ucrainean, Teofil Bauer, a declarat ca prabusirea avionului reprezinta "o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea intreaga".

11.52 - Premierul australian Tony Abbott a declarat ca nu este deloc impresionat de reactia Rusiei la criza declansata de doborarea avionului malaezian. Abia controlandu-si furia la o conferinta de presa, Abbot l-a amenintat pe Vladimir Putin ca ii va da interdictie sa intre in Australia pentru a participa la summit-ul G20 din noiembrie, daca Rusia nu coopereaza in cadrul investigatiei.

Prim-ministrul Australiei este de parere ca avionul a fost, cel mai probabil, doborat de o arma fabricata in Rusia si a acuzat Moscova de "facilitarea uciderii cetatenilor australieni".

Avion doborat in Ucraina: Avertisment final pentru Putin

11.43 - AFP arata ca numeroase companii aeriene din Asia au incetat sa mai zboare deasupra Ucrainei in urma cu mai multe luni, din cauza problemelor de securitate in ceea ce priveste spatiul aerian.

Totusi, Malaysia Airlines sustine ca mai multi operatori de zbor, inclusiv europeni, folosesc acelasi culoar de zbor pe care se deplasa aeronava Boeing 777 cand a fost doborata.

11.38 - Malaysia Airlines a precizat ca va face publica lista pasagerilor pe parcursul zilei de vineri, specificand ca la bord se aflau 173 de olandezi, 44 de malaezieni, 12 indonezieni, 27 de australieni, 9 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi, un canadian si un neo-zeelandez. Cele 20 de persoane neidentificate urmeaza sa fie verificate.

11.24 - Reprezentantii companiei Malaysia Airlines au sustinut, intr-o conferinta de presa organizata la Kuala Lumpur, ca 20 de persoane aflate la bordul aeronevei prabusite nu au putut fi identificate. Asadar, nationaliatea acestora nu este cunoscuta.

Totodata, oficialii companiei aeriene au spus ca starea de sanatate a pilotilor era buna, iar echipamentele avionului erau intr-o stare buna de functionare.

11.06 - Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca prabusirea avionului trebuie investigata in mod obiectiv si in totalitate, transmite Russia Today. Afirmatia liderului rus vine la scurt timp dupa ce acesta l-a sunat pe premierul olandez Mark Rutte pentru a-i transmite condoleantele sale.

Avion doborat in Ucraina: Ce a cerut Putin a doua zi dupa tragedie

10.44 - Autoritatile ucrainene anunta ca 121 de cadavre ale pasagerilor au fost gasite pana vineri dimineata, la locul prabusirii avionului. Serviciul de Urgente al Ucrainei precizeaza ca separatistii ii impiedica pe membrii echipeleor de interventie sa continue cautarile, potrivit agentiei Ukrinform.

Avion doborat in Ucraina: Separatistii, acuzati ca blocheaza cautarea cadavrelor

10.30 - Un reporter The Telegraph transmite ca peste 100 de experti mondiali in HIV se pare ca au murit in urma prabusirii avionului Boeing 777, care apartinea Malaysia Airlines. Acestia mergeau la o conferinta internationala in Melbourne.

Printre pasageri se afla si fostul presedintele al Societatii Internationale de SIDA, Joep Lange, un cunoscut cercetator din Olanda.

Tragedie langa Donetk

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului.

In timp ce Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunand ca "nimeni nu zboara pe cerul nostru". Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#avion prabusit Ucraina, #avion doborat Ucraina, #avion Ucraina morti , #avion prabusit in Ucraina
Comentarii
Poza GuessWho
GuessWho
rank 5
"Oficial SUA: E timpul sa-i dam arme Kievului"
C
Cronos
rank 3
Putin ca si Ponta au scoala comunismului stalinist!