Avion doborat in Ucraina: Marturiile cutremuratoare ale surorii romanului care a murit in catastrofa aviatica (Video)

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 10:00
37631 citiri
Avion doborat in Ucraina: Marturiile cutremuratoare ale surorii romanului care a murit in catastrofa aviatica (Video)
Foto: Toronto Sun

Andrei Anghel este romanul care a murit in tragedia aviatica din estul Ucrainei, joi dupa-amiaza, cand un avion al Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta lansata de la sol.

Desi initial familia a cerut sa nu fie facute publice date personale despre Andrei, care detinea si cetatenie canadiana, sora sa, Alexandra Anghel, a stat de vorba cu o jurnalista de la Toronto Sun.

Avion doborat in Ucraina: Cine era romanul care a murit in catastrofa aviatica

Aceasta a dezvaluit ca a vorbit ultima oara cu fratele sau chiar inainte de a se urca in cursa al carei traseu a fost intrerupt intr-un mod atat de violent.

"Inca sper ca ma voi trezi din acest cosmar si ca el va fi aici. Am vorbit cu el chiar inainte de a se urca in acel avion, cand era la aeroport si era atat de entuziasmat ca pleca. Planuiau (el si prietena sa, cetatean german, studenta si ea la UMF Cluj - n.red.) excursia asta de atata timp si era asa de fericit.

Era unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut. Putea sa faca glume pe seama oricarui lucru, in special pe seama mea. Si e fratiorul meu mai mic, insa m-am simtit mereu ca sora mai mica... e mai inalt decat mine inca din clasa a 6-a si de atunci eu am fost sora mai mica, nu conta ca eram mai mare...

Era foarte fericit si iubea viata si tot ce tinea de ea si dorea sa schimbe lumea, sa devina medic. Era un om extraordinar", a spus Alexandra Anghel, abia stapanindu-si lacrimile.

Avion prabusit in Ucraina: Ce mesaj i-a trimis pilotul sotiei inainte de decolare

"Ii placea sa ajute oamenii si cand era in liceu a facut una dintre acele excursii umanitare in Costa Rica sau ceva de genul si a locuit in jungla cu oamenii si ii ajuta cu treburile zilnice...Iubea oamenii si daca ii putea ajuta o facea... Urasc sa vorbesc despre el la trecut, e atat de ciudat", a adaugat ea.

Ultimele cuvinte pe care i le-a spus fratelui sau

Intrebata care au fost ultimele cuvinte pe care ea i le-a spus fratelui, a raspuns ca l-a rugat sa aiba grija si el a linistit-o ca totul va fi bine.

"Te rog ai grija, pustiule, te iubesc! Si el a promis ca va fi bine si ca toti ne facem griji degeaba, ca doar pleaca in vacanta si se va simti minunat si ca-mi va cumpara un pahar dragut pentru shot-uri.

Trebuia sa vina in Ajax (Canada) dupa excursie si trebuia sa vina sa ma vada pe mine in Edmonton inainte sa se intoarca la scoala. Incerca sa gaseasca un weekend in care sa nu fie ocupat cat e aici. (...)

Trebuia sa vina acasa pe 26 august, pentru ca si eu trebuia sa vin aici pentru nunta unor prieteni si ne ratam la o zi distanta, pentru ca eu trebuia sa ma intorc pe 25 si de aceea trebuia sa vina sa ma vada in Edmonton", a povestit Alexandra Anghel.

Avion prabusit in Ucraina Membri ai aceleiasi familii in cele doua zboruri ale Malaysia Airlines

Despre excursie nu stia foarte multe detalii, fratele ei fiind in ultima perioada foarte ocupat cu examenele, astfel ca nu au avut foarte multe ocazii sa vorbeasca.

" (El cu prietena lui - n.red.) se cunosteau de cand a inceput scoala acolo, dar erau impreuna de cam de un an. Erau incantati de aceasta vacanta, doreau sa faca plimbari, catarari... nu stiu... ii placeau foarte mult activitatile in aer liber.

Nu stiam foarte multe detalii despre excursie. Stiam ca merg, el era foarte entuziasmat ca va pleca. Era foarte ocupat cu examenele, asa ca nu am apucat sa stam de vorba despre ce va face acolo exact, mi-a dat doar niste date cand pleaca si cand se intoarce si a zis ca vom comunica pe Skype in curand, dar nu am mai apucat", i-a mai spus Alexandra jurnalistei de la Toronto Sun.

Cum a aflat de tragedie

Ea a povestit si momentul crunt in care a aflat ca fratele ei era in avionul doborat in estul Ucrainei.

"O prietena de-a lui de la scoala m-a intrebat pe Facebook daca stiu daca erau sau nu in acel avion si i-am spus ca nu stiu sigur. Ultima oara cand vorbiseram mi-a spus ca imi va da mesaj cand ajunge in Bali si nu eram sigura daca au facut escala undeva sau ce faceau. Dar am intrebat-o daca vrea sa-mi intreb parintii si parea foarte agitata si am intrebat-o de ce si mi-a spus ca un avion s-a prabusit si vazusem si eu stirile dimineata, in treacat, dar am crezut ca era, de fapt, celalalt avion Malaysian Airlines si ca il gasisera.

Avion doborat in Ucraina: O ruda a premierului malaezian se afla la bord

Si apoi a inceput sa-mi spuna de unde a plecat avionul si unde mergea si am sunat-o pe mama si am intrebat-o pe ce ruta mergeau si mi-a zis Amsterdam - Kuala Lumpur si nu stia nimic si i-am spus ca trebuie sa aflam ce numar avea cursa si am inceput sa caut si eu pe Google, ceea ce nu a fost o idee buna.

Apoi prietena aceea a trimis un alt mesaj spunandu-mi ca o alta prietena spune ca zborul de 12 de la Amsterdam la Kuala Lumpur este cel care a fost doborat. Si l-am sunat pe tata si l-am intrebat la ce ora a decolat avionul fratelui meu si mi-a zis ca undeva in jurul pranzului. Si atunci am... Prietena respectiva ne-a dat un numar unde familiile puteau sa sune sa ceara informatii. Si...", a povestit ea.

Avion doborat in Ucraina: Cele mai grave cazuri din istorie de aeronave civile bombardate

"Vinovatii sa plateasca, dar nimic nu-l mai aduce inapoi"

Intrebata daca este ceva ce ar vrea sa fie facut fie de compania aeriana, fie de fortele politice, Alexandra a raspuns: "Sincer?... Nimic nu-l mai aduce inapoi. Sigur, sper ca cei care au facut asta sa plateasca, erau 300 de oameni in acel avion si au murit, dar asta nu-mi va aduce fratele inapoi. Asa ca nu ma intereseaza, atat timp cat nu-mi pot aduce inapoi fratele acasa, intreg, zambind", a mai spus Alexandra Anghel, coplesita de durere.

Andrei Anghel avea 24 de ani si era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj. Sora lui are 26 de ani.

El avea si cetatenie canadiana, copilarind in aceasta tara, si revenise de curand in Romania pentru a studia medicina.

Romanul calatorea cu o tanara din Germania care era studenta tot la medicina in Cluj-Napoca.

Avion doborat in Ucraina: Un roman se afla la bord

Decanul UMF Cluj a declarat vineri ca cei doi mergeau la un congres de cercetare stiintifica, si anume la o conferinta internationala pe tema HIV din Melbourne, la care urmau sa participe peste 100 de experti mondiali.

Studentul roman cu cetatenie canadiana era unul dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk.

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prabusirea avionului reprezinta "o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea intreaga".

Bauer a sustinut ca serviciile Ucrainei au obtinut dovezi inconstestabile ca avionul a fost doborat de teroristi cu arme rusesti si a acuzat Kremlinul ca destabilizarea pe care ar fi provocat-o in Donbas, regiune ce cuprinde Donetk si Luhansk, este "o amenintare directa la adresa pacii si securitatii internationale".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#roman avion Malaysia Ucraina, #avion racheta Malaysia Ucraina, #sora roman mort avion Ucraina , #avion prabusit in Ucraina
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
Poza Constant
Constant
rank 5