Avion doborat in Ucraina: Olandezii nu mai cauta cadavre

Joi, 07 August 2014, ora 08:01
2970 citiri
Avion doborat in Ucraina: Olandezii nu mai cauta cadavre

Premierul Olandei, Mark Rutte, a oprit cercetarile pentru a recupera ramasitele pamantesti ale victimelor avionului companiei Malaysia Airlines, care a fost doborat in Ucraina. Rutte a aratat ca operatiunea de cautare este prea periculoasa pentru a continua.

La o conferinta de presa la Haga, miercuri, Mark Rutte a laudat efortul depus de echipa de cautare pana acum si a promis familiilor victimelor ca operatiunea va fi reluata in viitor, scrie The Guardian.

Zborul MH17 a fost doborat in estul Ucrainei la 17 iulie. Avea 298 de persoane la bord. 228 de cadavre au fost returnate Olandei.

Rutte a dorit sa rectifice si impresiile exprimate anterior cu privire la operatiunea din Ucraina. Pe baza informatiilor obtinute de la un medic ucrainean care a supravegheat operatiunile in zilele imediat urmatoare prabusirii, s-a schimbat "perceptia echipei de recuperare cu privire la primele eforturi ale localnicilor. A fost o cautare intensiva in zona, cu 800 de voluntari".

Echipa condusa de experti olandezi care a ajuns ulterior in zona prabusirii nu a mai gasit multe ramasite umane. "Din fericire, s-au facut, dupa dezastru, mai multe decat stiam noi", a spus premierul Olandei.

Avion doborat in Ucraina - Au fost gasite noi cadavre: Se va face dreptate

Specialistii olandezi si australieni au ajuns in zona tragediei, dupa mai multe zile in care au incercat sa patrunda in acel perimetru, insa nu au putut din cauza luptelor dintre fortele de la Kiev si separatistii prorusi.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a trimis, de asemenea, observatori in estul Ucrainei.

Avion doborat in Ucraina: Expertii internationali, intampinati cu explozii

Expertii olandezi si australieni desfasoara o ancheta in estul Ucrainei, pentru a stabili circumstantele in care a fost doborata aeronava Malaysia Airlines cu aproape 300 de oameni la bord, printre care si un roman.

Avion doborat in Ucraina: Discutii in Olanda, despre accesul la locul tragediei

Parlamentul ucrainean a ratificat intelegeri cu Olanda si Australia, prin care acestora li se permite trimiterea a circa 950 de "trupe armate" pentru a securiza locul prabusirii avionului Malaysia Airlines, in estul instabil al Ucrainei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ucraina avion doborat cautari oprite, #Ucraina morti avion doborat , #avion prabusit in Ucraina