Avion doborat in Ucraina: Separatisti slab pregatiti l-au lovit "din greseala" - teoria serviciilor americane

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 09:41
7670 citiri
Avion doborat in Ucraina: Separatisti slab pregatiti l-au lovit "din greseala" - teoria serviciilor americane

Un oficial din serviciile secrete americane sustine ca rebelii din Ucraina, cel mai probabil, au tras cu racheta in avionul prabusit saptamana trecuta "din greseala", dupa cum au sustinut de la bun inceput numerosi analisti internationali.

Oficialul american a precizat ca separatistii "cel mai probabil au doborat avionul din greseala", relateaza Washington Examiner, care citeaza AP.

Serviciile de informatii ale SUA cred ca lansatorul cu care a fost trasa racheta folosea un sistem de radar rudimentar, care ofera informatii incomplete despre aeronavele care zboara in zona pe care o urmareste, potrivit LA Times.

Aceste sisteme sunt create pentru a fi conectate cu un alt tip de radar, astfel incat sa ofere date exacte ce pot face distinctia intre o aeronava civila si una militara.

Intrucat separatistii nu aveau si al doilea sistem de radar, cel mai plauzibil scenariu este ca ei au confundat un avion de lupta ucrainean cu aparatul de zbor al Malaysia Airlines, in care se aflau aproape 300 de oameni, printre care si un roman, sustin oficialii americani.

Rebeli slab pregatiti

Un reprezentant al serviciilor secrete, care a cerut sa i se pastreze anonimatul pentru ca nu are voie sa vorbeasca despre aceste investigatii, a declarat ca racheta ce a doborat avionul a fost trasa, cel mai probabil, de niste persoane "slab pregatite". "Pare sa fi fost o greseala", a continuat el.

Fortele separatiste au doborat peste zece aeronave militare ucrainene de la izbucnirea conflictului din est pana in prezent, a mai precizat acesta.

De asemenea, sefi din serviciile de informatii au declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Rusia este responsabila pentru catastrofa din estul separatisti al Ucrainei, intrucat a "creat conditiile" care au dus la doborarea aeronavei Malaysie Airlines.

Avion doborat in Ucraina Obama: Separatistii inlatura dovezile, ce incearca sa ascunda!?

Reprezentantii agentiilor din SUA au mentionat insa ca nu au deocamdata dovezi care sa arate implicarea directa a Rusiei in teribilul accident. Totodata, ei au mai spus ca, desi Rusia a inarmat si ajutat rebelii, nu exista indicii probe care sa demonstreze ca racheta ce a lovit avionul a fost trasa de pe teritoriul rusesc.

In ceea ce priveste persoana direct responsabila, cea care a lansat racheta aer-sol, oficialii americani, care i-au rugat pe jurnalisti sa nu le foloseasac numele in materialele de presa, au declarat ca nu stiu inca niciun nume, nicio functie si nici nu sunt 100% siguri de nationalitatea persoanei respective.

Investigatiile continua in Statele Unite, serviciile se informatii incercand sa afle daca Rusia este direct implicata in aceasta tragedie, in conditiile in care armament serios a fost livrat de catre Rusia in estul Ucrainei, iar rebelii au fost antrenati de militari rusi.

Avion doborat in Ucraina: Aeronava ar fi fost lovita cu o racheta supersonica

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord, printre care un roman, s-a prabusit, saptamana trecuta, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului, desi Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie.

Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion Ucraina greseala, #avion Ucraina rebeli greseala, #avion Ucraina Rusia , #avion prabusit in Ucraina