Avion doborat in Ucraina - Un expert olandez a fost concediat: Ce a facut e de prost gust!

Autor: Ana Ilie
Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 15:43
3977 citiri
Avion doborat in Ucraina - Un expert olandez a fost concediat: Ce a facut e de prost gust!
Foto: Hepta.ro

Un expert olandez care a participat la identificarea victimelor din avionul doborat anul trecut in Ucraina a fost concediat dupa ce a expus in public fotografii cu victimele, a anuntat Guvernul olandez joi.

"Colaborarea cu George Maat s-a incheiat", a anuntat ministrul Justitiei, Ard van der Steur, in Parlament, potrivit The Guardian.

Ministrul a aratat ca prelegerea tinuta de Maat in Maastricht, antropolog la Universitatea Leiden, a fost "complet nepotrivita si de prost gust".

Jurnalistii canalului privat de televiziune RTL Nieuws au filmat la evenimentul cu pricina, organizat de o asociatie a studentilor la medicina. In cursul acestei prelegeri, Maat a aratat fotografii ale bucatilor de trup ale victimelor si a explicat procesul de identificare.

Thomas Aling, purtator de cuvant al echipei de legisti olandezi LTFO, a aratat, anterior ministrului, ca Maat a fost suspendat din activitatile sale si se iau in considerare si alte actiuni.

Maat este acuzat si ca a facut afirmatii in afara ariei sale de expertiza, anume cu privire la cauzele prabusirii avionului. Aling a precizat ca aceste afirmatii sunt "incorecte".

Prelegerea a fost tinuta la inceputul lunii aprilie, in fata a 150 de persoane si exemplificarea tehnicilor de identificare cu fotografiile victimelor ar fi fost permisa, daca in sala nu ar fi fost permis si accesul cetatenilor obisnuiti.

Maat a precizat ca el a avut impresia ca prelegerea este limitata la studentii la medicina. El si-a cerut scuze fata de rudele si prietenii victimelor.

Avion doborat in Ucraina: Serviciile occidentale stiu cine si de ce a tras - general rus

Avionul Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prabusit la 17 iulie in estul Ucrainei, o regiune devastata de un conflict armat. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord, dintre care doua treimi erau olandezi, au murit.

Aeronava, un Boeing de tip 777, a fost doborata cu o racheta in timp ce survola o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#olandez fotografii victime avion Ucraina, #victime avion doborat Ucraina , #avion prabusit in Ucraina