CIA, acuzata de o publicatie rusa ca a orchestrat doborarea avionului Malaysia Airlines (Audio)

Vineri, 14 August 2015, ora 16:09
2965 citiri
CIA, acuzata de o publicatie rusa ca a orchestrat doborarea avionului Malaysia Airlines (Audio)
Foto: Facebook/ Central Intelligence Agency

O publicatie rusa sustine existenta unui complot miselesc al CIA pentru doborarea avionului Malaysia Airlines ce efectua cursa MH17, in spatiul aerian din estul Ucrainei.

Ziarul Komsomolskaya Pravda a postat un clip audio pe site-ul sau, potrivit caruia doi spioni americani planuiesc sa doboare avionul, scrie The Sydney Morning Herald.

Conversatiile sunt atat de lipsite de naturalete si de ciudat formulate, incat au fost respinse de vorbitorii nativi de limba engleza ca fiind in mod evident false.

MH17: Moscova se opune prin veto la ONU crearii unui tribunal special

Astfel, sustine The Sydney Morning Herald, cei doi barbati care apar in inregistrari ar fi doua persoane identificate cu numele David Hamilton si David Lloyd Stern, care vorbesc cu accent, folosind cuvinte si fraze care seamana cu felul rusilor de a vorbi si care par sa fi fost traduse in engleza si apoi citite.

De asemene, clipul incarcat si pe Youtube este insotit de doua poze - una a jurnalistului David Stern, din Kiev, care a transmis pentru BBC despre evenimentele din Ucraina, iar a doua a lui David Hamilton, care lucreaza la Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, in calitate de consultant pentru afaceri internationale si consilier.

Avion doborat in Ucraina: Investigatorii au gasit fragmente de racheta

"Salut. Cum decurg pregatirile?", se aude vocea identificata ca fiind a lui Hamilton, inregistrarea datand, potrivit sursei ruse, din 25 iunie 2014, cu circa trei saptamani inainte de catastofa aviatica.

"Totul decurge conform planului", ar raspunde David Stern, intr-un engleza cu accent britanic.

Intr-o serie de sase inregistrari ce ar fi fost interceptate intre cei doi barbati presupusi a fi agenti CIA, acestia se refera la ordinele primite de la sefii lor, anume de a implica separatistii prorusi in distrugerea avionului, scenariu inaintat de presa de stat rusa inca din 17 iulie 2014, cand a avut loc doborarea avionului.

Publicatiile internationale, printre care Foreign Policy si The Week, sustin ca inregistrarile sunt "amuzant de proaste", iar cei doi sunt numiti "doi interpreti CIA inepti".

Avion doborat in Ucraina: O racheta sol-aer Buk de fabricatie ruseasca a lovit zborul MH17

Ucraina si mai multe guverne occidentale au acuzat rebelii prorusi ca au doborat avionul cu un sistem de rachete Buk furnizat de Rusia. De cealalta parte, Rusia si rebelii neaga aceste acuzatii si arata ca armata ucraineana este de vina.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#CIA acuzata doborare avion, #avion Malaysia Airlines doborat Ucraina, #avion MH17 doborat Ucraina , #avion prabusit in Ucraina