Inca doua avioane, doborate de separatisti in estul Ucrainei (Video)

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 14:54
13620 citiri
Inca doua avioane, doborate de separatisti in estul Ucrainei (Video)

Separatistii prorusi au doborat doua avioane militare ale autoritatilor de la Kiev, a anuntat, miercuri, un oficial din cadrul armatei ucrainene.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Ucraina, Oleksi Dmitraskovski, a precizat ca aeronavele de lupta au fost doborate de rebeli in estul Ucrainei, in apropiere de orasul Savur Mogila, care se afla la cativa kilometri de granita cu Rusia, relateaza Reuters.

Acesta nu a dat informatii suplimentare in legatura cu starea pilotilor. Dmitraskovski a spus ca este vorba despre doua aeronave de lupta Sukhoi-25, care au fost doborate in jurul orei locale 13.30.

Avion doborat in Ucraina: Separatisti slab pregatiti l-au lovit "din greseala" - teoria serviciilor americane

Oficialul ucrainean a adaugat ca in fiecare avion de zbor s-ar fi aflat pana la doi membri ai echipajului.

Rebelii au revendicat doborarea unui avion

De asemenea, separatistii prorusi au anuntat ca au lovit doua avioane Sukhoi-25 in zona Snezhnoe, aproape de regiunea in care a fost doborata, saptamana trecuta, aeronava comerciala a Malaysia Airlines cu aproape 300 de oameni la bord, potrivit Business Insider.

Igor Strelkov, suspectat ca este un ofiter de securitate rus care conduce in prezent fortele rebele din Donetk, a spus ca separatistii au doborat un singur avion, al carui pilot a reusit sa se catapulteze, fara sa ofere si alte detalii.

Agentia ucraineana Ukrinform a transmis ca insurgentii au doborat doua aeronave de lupta Su-25 in estul regiunii Luhansk, in timp ce avioanele efectuau actiuni in cadrul operatiunii antiteroriste desfasurate de fortele guvernamentale (ATO), potrivit unui purtator de cuvant al militarilor ucraineni, Vladislav Selezniov.

Avion doborat in Ucraina: Aeronava ar fi fost lovita cu o racheta supersonica

"Doua avioane Su-25 (care operezea in pereche) efectuau operatiuni de acoperire aeriana a fortelor ATO. Militantii prorusi au tras in ele cu sisteme de rachete anti-aeronava. In ciuda manevrelor anti-racheta si a impuscaturilor, ambele aeronave au fost afectate. Pilotii s-au ejectat", a declarat Selezniov.

Declaratii neclare

Oleksi Dmitraskovski a declarat, pentru agentia Interfax, ca circumstantele in care avioanele militare au fost doborate sunt investigate in aceste momente de catre autoritatile ucrainene. In ciuda declaratiilor lui Selezniov, care sustine ca pilotii s-au catapultat, oficialul militar a spus ca nu stie care este soarta membrilor echipajului.

Pe YouTube a fost incarcat un clip care pare sa arate doborarea unuia dintre cele doua avioane militare. Totusi, autenticitatea filmuletului nu a fost confirmata.

Aeronavele de lupta au fost doborate foarte aproape de locul in care s-a prabusit avionul civil al companiei Malaysia Airlines. Acesta din urma a fost doborat, joia trecuta, de separatisti cu o racheta aer-sol. Printre cei 298 de persoane aflate la bord se afla si nu roman. Niciun om nu a supravietuit in urma prabusirii.

Dupa tragedie, guvernul de la Kiev a acuzat ca rebelii prorusi continua sa traga in avioane, in vreme ce serviciile de informatii americane au ajuns la teoria ca avionul Malaysia Airlines a fost doborat "din greseala" de separatisti "slab pregatiti".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#avioane militare Ucraina, #avioane militare Ucraina doborate, #avioane militare Ucraina separatisti , #avion prabusit in Ucraina