Mirosul mortii inca persista la 9 luni de la doborarea avionului in Ucraina: Cum arata locul tragediei (Galerie Foto)

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 14:07
5057 citiri
Mirosul mortii inca persista la 9 luni de la doborarea avionului in Ucraina: Cum arata locul tragediei (Galerie Foto)
Foto: Corbis

In urma cu noua luni, in estul separatist al Ucrainei se prabusea un Boeing 777, apartinand Malaysian Airways. Si in prezent la locul tragediei pot fi vazute obiectele personale ale pasagerilor. Din cursa MH17, doborata de o racheta a carei provenienta nu a fost nici pana acum stabilita, nu a supravietuit nimeni.

Avion prabusit in Ucraina: Rasturnare de situatie legata de modul in care a fost doborat?

Fotografii, pasapoarte si alte obiecte personale au fost vazute de reporterii Daily Mail la locul dezastrului. Mirosul mortii inca e prezent, remarca publicatia britanica.

O bratara intr-o parte, bucati din brosuri in alta parte, lotiuni de plaja, toate sunt lucruri ce amintesc de vietile pierdute. Pasaportul unuia dintre pasageri, Mabel Anthonysamy Soosai, in varsta de 45 de ani, care a murit in urma cu noua luni alaturi de sotul si fiul in varsta de 9 ani, zace si el undeva printre ramasite.

In total, 298 de persoane si-au pierdut viata in estul Ucrainei, dupa ce aparatul in care se aflau a fost lovit, prabusindu-se.

Printre obiectele personale ale pasagerilor, pe jumatate arse, s-ar putea afla si dovezi cruciale in ancheta, inclusiv ramasite din Boeing, relateaza cotidianul.

Adevarul despre ce s-a intamplat in urma cu 9 luni nu va fi stiut decat in octombrie, cand se va face public un raport al anchetei. De ce nu a fost insa curatat locul tragediei nu se stie insa.

Daca prabusirea avionului, in urma cu noua luni, ar fi fost un accident, familiile indoliate ar fi acceptat in final situatia, stiind ca nu se putea face nimic. Faptul ca a fost insa doborat le face sa nu se impace nici acum cu ce s-a intamplat, relateaza publicatia, care a stat de vorba cu rudele indoliate.

Multi dintre pasageri nu au putut fi identificati decat dupa amprente, ADN sau datele dentare.

Printre obiectele gasite la locul tragediei se afla pagini din brosuri sau lotiuni de plaja, pentru ca mare parte dintre cei care calatoreau spre Kuala Lumpur mergeau in vacanta.

Obiectele mari au fost luate de autoritati, insa "maruntisurile" care nu li s-au parut interesante locuitorilor zonei (care au si vandut din obictele gasite) se afla inca la locul dezastrului.

Locul nici macar nu este pazit. Singurul mod in care este semnalizat faptul ca acolo s-a prabusit un avion este un indicator pe care scrie, in ruseste: "Nu intra! Ar putea fi bucati de cadavre ale victimelor zborului MH17, prabusit aici".

Foto: East2West News

Mai exista cateva mesaje pentru locuitorii din Grabovo, Rassypnoe si Petropavlovka care cer localnicilor sa-i contacteze pe anchetatori in cazul in care gasesc "ramasite umane" sau obiecte apartinand victimelor accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#obiecte pasageri avion prabusit Ucraina, #obiecte personale pasageri avion doborat Ucraina, #avion prabusit Ucraina poze , #avion prabusit in Ucraina