Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa olandeza: Rebelii care au doborat avionul MH17 in Ucraina, "executati" de serviciile secrete ruse

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 21:12
12984 citiri
Presa olandeza: Rebelii care au doborat avionul MH17 in Ucraina, "executati" de serviciile secrete ruse
Foto: Global Researsch/Channel News Asia

Serviciile secrete ruse i-ar fi "executat" pe militantii prorusi suspectati ca au doborat avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie 2014, in estul Ucrainei, potrivit unor surse citate de radioteleviziunea publica olandeza NOS.

Conform surselor, regimul presedintelui rus Vladimir Putin a incercat sa elimine orice urma a implicarii sustinatorilor Rusiei in tragedia aviatica. Sursele le-au spus anchetatorilor olandezi ca rusii incearca sa "ascunda" orice dovada care i-ar putea incrimina, potrivit NOS, citat de Daily Express in editia electronica de marti.

"Sursele mele considera ca aceste persoane si-ar fi putut schimba identitatile sau chiar ar fi fost executate de serviciile secrete ruse, pentru a ascunde totul", a declarat jurnalistul olandez Robert Bas. El a adaugat ca cei care au lansat rachetele BUK spre avionul de pasageri nu au putut fi gasiti de anchetatori.

"In final, este posibil sa nu existe un proces, din pacate, ci doar raportul privind rezultatele investigatiei", a afirmat jurnalistul.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua o cursa de la Amsterdam catre Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat in estul Ucrainei pe 17 iulie 2014. Moscova a acuzat fortele ucrainene ca au doborat avionul, in timp ce Kievul a afirmat ca aeronava a fost lovita de o racheta BUK lansata de separatistii prorusi.

Rezultatele anchetei privind circumstantele prabusirii avionului urmeaza sa fie date publicitatii in octombrie, dar NOS afirma ca investigatia a fost obstructionata de atacuri cibernetice lansate de serviciile secrete ruse. Telefoane si laptopuri folosite de anchetatori in Ucraina au fost "distruse" dupa instalarea unor programe spion.

NOS a precizat ca informatiile sale provind de la "cateva surse anonime din politie si din cadrul grupului de anchetatori". Potrivit acestora, dovezile stranse, intre care peste un milion de documente, duc la concluzia ca avionul a fost doborat de o racheta lansata de la sol. "Aceasta este versiunea principala, dar nu este singura, inca se mai investigheaza si celelalte optiuni", a declarat jurnalistul Robert Bas.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Malaysia Airlines doborat Ucraina racheta, #rebeli Ucraina executati rusi Putin , #avion prabusit in Ucraina