Rusii vor sa simuleze doborarea avionului din Ucraina

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 21:05
4872 citiri
Rusii vor sa simuleze doborarea avionului din Ucraina
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Producatorul rus de armament Almaz-Antei a anuntat disponibilitatea de a detona o racheta Buk in apropierea fuselajului unui avion Boeing scos din uz, pentru o simulare in cadrul anchetei privind doborarea avionului malaysian in iulie 2014, in estul Ucrainei, informeaza site-ul agentiei TASS.

"Conducerea companiei Almaz-Antei confirma din nou disponibilitatea de a face un experiment prin detonarea unei rachete de tip 9M38M1 (Buk-M1) in apropierea fuselajului unui avion similar cu cel doborat in Ucraina pe 17 iulie 2014", se arata intr-un comunicat.

Experimentul ar urma sa aiba loc intr-un poligon de testare, in prezenta unor experti independenti si a reprezentantilor unor companii aeriene.

"Obiectivul experimentului ar fi confirmarea tipului de racheta folosita pentru doborarea avionului, prin studierea traiectoriei si conditiilor in care a avut loc explozia", precizeaza compania Almaz-Antei.

Avionul companiei Malaysia Airlines prabusit in iulie 2014 in estul Ucrainei a fost doborat cu o racheta sol-aer de fabricatie ruseasca, a stabilit Comisia de ancheta creata de Olanda, afirma surse citate de CNN.

Un an de la tragedia MH17 - 298 de morti in avionul doborat cu racheta, niciun vinovat

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines s-a prabusit pe 17 iulie 2014 in regiunea ucraineana Donetk. Aeronava decolase de la Amsterdam (Olanda) spre Kuala Lumpur (Malaysia). Incidentul aviatic s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

Raportul Comisiei de experti din Olanda nu a fost inca publicat, dar copii ale documentului au fost trimise Departamentului american pentru Siguranta Transporturilor si companiei Boeing. Potrivit unor surse americane citate de CNN, avionul a fost doborat cu o racheta sol-aer ruseasca lansata dintr-o zona din estul Ucrainei care in acel moment era sub controlul separatistilor prorusi. O parte din responsabilitatea pentru dezastrul aviatic este atribuita companiei Malaysia Airlines, pentru ca a ignorat avertismentele referitoare la survolarea spatiului aerian din estul Ucrainei.

Conform expertilor, avionul de pasageri ar fi fost doborat cu o racheta sol-aer de tip Buk-M1.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#simulare prabusire MH17, #MH17 avion doborat Ucraina , #avion prabusit in Ucraina
Comentarii