Separatistii prorusi au predat cutiile negre. E adevarul ascuns in ele?

Marti, 22 Iulie 2014, ora 15:32
1791 citiri
Separatistii prorusi au predat cutiile negre. E adevarul ascuns in ele?
Foto: smh.com.au

La patru zile dupa doborarea avionului Malaysia Airlines MH17, separatistii prorusi din Ucraina au fost de acord in cele din urma sa predea cutiile negre ale aparatului, eveniment care s-a petrecut marti dimineata.

In cadrul unei conferinte de presa, in urma unor negocieri care au durat 12 ore, Alexander Borodai, premierul Republicii Populare a Donetkului, i-a inmanat cutiile negre colonelului Mohamed Sakri, seful Consiliului National de Securitate al Malaeziei, scrie The Independent.

Avion doborat in Ucraina: Intelegere cu separatistii rusi - cui vor preda cutiile negre

Borodai a pus in fata camerelor de filmare cele doua cutii negre, care de fapt sunt portocalii, astfel incat delegatia malaeziana sa le poata lua si cerceta.

Borodai, care este autoproclamatul premier al Republici Donetk din luna mai, a folosit aceasta ocazie pentru a nega din nou ca militarii republicii sale sunt responsabili pentru doborarea aparatului, sustinand ca acestia nu au capacitatea tehnica si nici motiv pentru a-l dobori.

Avion doborat in Ucraina: Rebelii prorusi au recuperat cutiile negre

Decizia de a preda cutiile negre vine dupa o discutie telefonica intre Borodai si premierul malaezian Najib Razak. La conferinta de presa, liderul delegatiei malaeziene, Mohamed Sakri, i-a multumit lui Borodai, spunand ca cele doua cutii negre par a se gasi intr-o conditie buna.

"Vad ca cele doua cutii negre sunt intregi, chiar daca putin lovite, dar sunt intr-o conditie buna", a spus Sakri, care a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor privind resposabilitatea pentru tragedia in care au murit 298 de oameni.

Comunitatea internationala a facut apel timp de 4 zile la conducerea rebelilor sa predea cutiile negre si sa permita efectuarea unei anchete amanuntite asupra conditiilor care au dus la prabusirea zborului MH 17.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ucraina cutii negre predare, #Ucraina rebelii predare cutii negre, #Donetk rebeli predau cutii negre , #avion prabusit in Ucraina