Teoria conspiratiei: Ucraina a doborat avionul Malaysia Airlines ca sa-l ucida pe Putin

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 12:00
6874 citiri
Teoria conspiratiei: Ucraina a doborat avionul Malaysia Airlines ca sa-l ucida pe Putin
Foto: NBC

O noua teorie a conspiratiei a fost lansata de presa rusa cu privire la tragedia avionului Malaysia Airlines, doborat in estul Ucrainei in iulie, cu aproape 300 de pasageri la bord.

Desi tot mai multe rapoarte sustin ca separatistii pro-rusi au doborat avionul cu ajutorul unui sistem de rachete furnizat de Moscova, presa rusa continua incercarile de acreditare a ideii ca Ucraina e de vina pentru tragedie, scrie Breitbart.

Cea mai noua teorie apartine ziarului Komsomolskaya Pravda si show-ului de televiziune "Momentul adevarului". Acestea sustin ca un pilot din forta aeriana ucraineana a doborat avionul comercial, cu scopul de a-l ucide pe presedintele Vladimir Putin.

Totul ar fi pornit de la magnatul ucrainean Ihor Kolomoiski, care a crezut ca avionul privat al lui Putin utilizeaza aceeasi ruta ca si zborul Malaysia Airlines. Kolomoiski i-ar fi cooptat de pilotul Dmitro Yakatut si controlorul de trafic Anna Petrenko pentru a dobori avionul lui Putin.

Dovada suprema a acestui plan este ca Ihor Kolomoiski si Petrenko au "disparut" in Dubai dupa tragedie.

"Nimeni nu ii cauta. Este primul caz din lume in care un controlor de trafic aerian responsabil de avionul prabusit este trimis in concediu de urgenta. Nu a fost nici macar interogata. Este o poveste pur si simplu criminala, este cea mai mare crima militara a secolului XXI", s-a indignat prezentatorul TV Andrei Karaulov.

Un expert militar rus chemat sa isi exprime si el opinia a precizat ca avionul de pasageri a fost lovit de doua ori, de proiectile lansate dintr-un avion de tip Suhoi Su-25.

Avionul Malaysia Airlines a fost doborat de separatisti cu rachetele armatei ucrainene - raport

Boeingul 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit in estul Ucrainei pe 17 iulie, in timp ce se deplasa pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur. Toti cei 298 de oameni aflati la bord - pasageri si echipaj - au murit, cei mai multi dintre ei fiind de nationalitate olandeza. Rusia si Ucraina s-au acuzat reciproc pentru aceasta tragedie.

Liderii internationali si Ucraina au acuzat ca separatistii au tras asupra cursei MH17 cu arme oferite de Rusia. Moscova a aruncat insa vina asupra Kievului.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#avion prabusit Ucraina ucis Putin, #avion Ucraina complot Putin , #avion prabusit in Ucraina