Un lider separatist ordona: Puneti mana pe cutiile negre. Moscova intreaba de ele!

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 21:37
11484 citiri
Un lider separatist ordona: Puneti mana pe cutiile negre. Moscova intreaba de ele!

Guvernul din Ucraina a postat duminica pe YouTube o inregistrare cu mai multe conversatii intre rebelii prorusi din care reiese ca acestia incercau sa gaseasca si sa ascunda cutiile negre ale avionului MH17 doborat in Ucraina, la ordinele Moscovei.

Pe inregistrare scrie ca discutiile au avut loc in data de 17 iulie. In inregistrare apar discutii intre separatisti pe tema cutiilor negre si a incercarii de a impiedica accesul la ele, anunta Mashable.

Avion doborat in Ucraina: Rebelii prorusi au recuperat cutiile negre

In prima parte, un comandant separatist vorbeste despre sarcina sa de a recupera cutiile negre. Atunci cand un rebel, pe nume Oleksiy, ii spune ca nu le are, liderul prorus ii spune: "Ocupa-te cat mai repede. Urgent. Moscova intreaba unde sunt cutiile negre".

Rebelul de la fata locului ii spune ca acolo sunt reprezentanti ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Comandatul ii spune ca acestia sunt interesati de cutiile negre si adauga: "Trebuie sa punem mana pe ele".

In a doua inregistrare, comandantul separatist face aluzie la influentele din Rusia: "Prietenii nostri de sus sunt foarte interesati de soarta cutiilor negre. Ma refer la oamenii de la Moscova".

Liderul ii spune altui rebel sa nu lase pe nimeni sa ia ceva de la locul in care s-a prabusit avionul, spunand ca totul trebuie sa ramana sub controlul separatistilor.

In cea de-a treia inregistrare, Oleksiy ii spune liderului ca a gasit ceva ce pare sa semene cu o cutie neagra, dar nu este sigur. "Ar trebui sa arate ca niste bobine mici portocalii?", intreaba el.

"De unde naiba sa stiu?", ii raspunde liderul.

"Ok. Am gasit ceva", s spus Oleksiy. "Este doar o cutie - un obiect de navigatie prin satelit".

"Ascunde-o oricum", raspunde liderul.

Avion doborat in Ucraina: Noi dovezi ca lansatorul de rachete a fost adus din Rusia

Liderul separatist al republicii Donetk, Alexander Borodai, a anuntat, duminica, ca "mai multe lucruri, probabil cutiile negre ale avionului" prabusit in estul Ucrainei, au fost aduse in Donetk si urmeaza sa fie predate Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile.

Puteti urmari mai jos inregistrarea cu aceste convorbiti, postata de autoritatile din Ucraina pe YouTube:

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#avion prabusit Ucraina, #inregistrari implicare Rusia avion, #Rusia implicare avion Ucraina , #avion prabusit in Ucraina