Alerte cu bomba la Bruxelles si Charleroi. Politisti injunghiati pe strada UPDATE: Ancheta merge pe varianta unui atentat

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 22:28
21436 citiri
Alerte cu bomba la Bruxelles si Charleroi. Politisti injunghiati pe strada UPDATE: Ancheta merge pe varianta unui atentat
Foto: Facebook/Politie Brussel

Bruxelles-ul s-a confruntat, miercuri dupa-amiaza, cu doua amenintari cu bomba, una la Gara de Nord, iar alta la Parchetul din capitala belgiana. Spre seara, alte doua noi alerte cu bomba au fost semnalate la aeroportul si gara din Charleroi.

Intr-un alt incident, doi politisti au fost injunghiati in suburbia Schaerbeek din Bruxelles, iar anchetatorii merg pe varianta unui atentat.

Primele alerte cu bomba au fost la Bruxelles

Ca urmare a amenintarilor, circulatia a fost complet oprita in Gara de Nord din Bruxelles, asa ca niciun tren nu a mai iesit, niciunul nu a mai intrat, a confirmat compania feroviara Infrabel pentru VTM News.

De asemenea, Politia a evacuat in totalitate Gara de Nord, iar trenurile au fost nevoite sa opreasca la Schaerbeek sau la Brussels Midi. Si alte mijloace de transport in comun care aveau ruta prin zona au fost deviate.

Pe de alta parte, autoritatile au evacuat si cladirea in care functioneaza Parchetul din Bruxelles.

Potrivit unor surse, Politia ar fi primit un apel anonim in care o persoana a amenintat ca doua bombe au fost amplasate in Gara de Nord si in cladirea Parchetului din Bruxelles. Asadar, autoritatile belgiene au intervenit rapid, intrucat iau foarte in serios astfel de amenintari.

UPDATE 16:10 - Fortele de ordine si genistii au cautat presupuse bombe in zonele vizate de amenintare, insa nu au gasit nici urma de explozibil, asa ca au stabilit ca a fost vorba despre o alerta falsa. Autoritatile incearca sa afle acum cine a dat telefonul anonim la Politie. Traficul feroviar a fost reluat.

Doi politisti injunghiati

Intr-un incident separat, doi politisti au fost injunghiati de un atacator, in suburbia Schaerbeek din Bruxelles.

Atacatorul inarmat a fost arestat, dupa ce a incercat sa loveasca un al treilea politist. Acesta din urma a deschis focul si l-a impuscat in picior pe suspect. Cei doi ofiteri raniti, desi injunghiati in gat, respectiv in stomac, se afla in stare stabila.

UPDATE 17:58 Anchetatorii au gasit dovezi care arata ca atacatorul celor doi politisti ar fi actionat ca parte a unui atentat terorist, a anuntat Parchetul federal belgian.

Nu se stie inca daca atacul are vreo legatura cu amenintarile cu bomba de la Gara de Nord si Parchetul din Bruxelles.

Amintim ca in cartierul Schaerbeek au crescut doi dintre jihadistii care s-au aruncat in aer pe aeroport si la metroul din Bruxelles, in urma cu sapte luni. De altfel, suburbia este cunoscuta pentru extremistii islamisti care locuiesc acolo intr-o mare comunitate de musulmani.

UPDATE 22:28 Si alertele de la Charleroi au fost declarate in urma unui apel telefonic anonim, iar autoritatile au decis evacuarea garii si au luat masuri de securitate suplimentare la aeroport. Traficul feroviar a fost perturbat, iar cateva curse aeriene au inregistrat intarzieri.

Dar, la fel cum s-a intamplat in cazul alertelor anterioare, verificarile efectuate au infirmat existenta vreunui pericol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alerta bomba Bruxelles, #amenintare bomba Bruxelles , #Belgia